VIDEO. Ucrainenii l-au lichidat și pe Mișa „Cecenul”, unul dintre comandanții separatiștilor pro-ruși din Donbas. Militarul era cunoscut încă din 2014 pentru jafurile organizate în zona Lugansk, estul Ucrainei


VIDEO. Ucrainenii l-au lichidat și pe Mișa „Cecenul”, unul dintre comandanții separatiștilor pro-ruși din Donbas. Militarul era cunoscut încă din 2014 pentru jafurile organizate în zona Lugansk, estul Ucrainei

Comandantul unuia dintre batalioanele separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei, Mikhail Kişcik, cunoscut şi drept Mişa „Cecenul”, a fost ucis, în timpul unui asalt al trupelor ruse şi forţelor separatiştilor lansat împotriva armatei ucrainene în est, relata, marți seară, un corespondent al BBC.

Premierul autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LNR), Serghei Kozlov, a scris pe contul său de socializare: „Vești triste de pe linia frontului. Un patriot al LNR, locotenent-colonelul Mihail Kişcik, a murit”.

Kozlov adaugă că Kişcik/Kishchik și camarazii săi au fost înconjurați de ucraineni în apropiere de orașul Kreminna și „au luptat până la ultimul soldat”. „Încercăm să stabilim numărul celor uciși și răniți”, a mai spus Kozlov.

Potrivit datei de pe crucea lui Mișa „Cecenul”, acesta ar fi murit pe 16 aprilie. Avea 47 de ani. Imagini AICI de la înmormântarea comandantului separatist la care au participat mai mulți militari având inscripționată pe uniformă litera „Z”. 

Kreminna este unul dintre punctele de pe linia frontului în care forțele rusești încearcă să avanseze spre orașele mai mari Lysychansk și Severodonetsk, deținute de trupele ucrainene.

Kişcik și batalionul său luptă împotriva forțelor ucrainene din 2014. În primele etape ale conflictului, el și luptătorii săi au fost acuzați că au jefuit zone rezidențiale din regiunea Lugansk.

În 2016, în timpul unei perioade de acalmie a ostilităților din estul Ucrainei, ziarul independent rus „Novaya Gazeta” a publicat o investigație, numindu-l pe Kişcik unul dintre șefii unei rețele de contrabandă din estul Ucrainei. „Cecenul” nu a comentat niciodată acele acuzații.

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.