VIDEO. Banca Mondială estimează că Rusia a provocat distrugeri de peste 60 de miliarde de dolari în Ucraina


VIDEO. Banca Mondială estimează că Rusia a provocat distrugeri de peste 60 de miliarde de dolari în Ucraina

Cea mai recentă estimare a Băncii Mondiale, citată de BBC, indică faptul că infrastructura și clădirile Ucrainei au suferit distrugeri în valoare de cel puțin 60 de militarde de dolari ca urmare a războiului declanșat de Rusia. Această evaluare nu include costurile economice ale războiului aflate în creștere. 

Amețitoarea daună va continua să crească, bineînțeles, pe măsură ce războiul avansează, a precizat președintele Băncii Mondiale, David Malpass, într-o conferință de presă. 

Liderul ucrainean Volodimir Zelenski a precizat, într-o intervenție video, că țara sa ar avea nevoie de cel puțin șapte miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice suferite și „alte sute de miliarde de dolari pentru faza de reconstrucție de mai târziu”. El a solicitat țărilor care au impus sancțiuni sau au confiscate bunuri/active ale Rusiei să folosească banii țării agresoare pentru a compensa pierderile suferite de Ucraina, dar și de alte state în urma invaziei începute de Rusia în 24 februarie. 

Video la finalul cu textului cu intervenția lui Zelenski de la întrunirea de joi organizată de Banca Mondială.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Ucrainenii încep să se antreneze în Marea Britanie cu blindatele donate de Londra. Printre acestea și temutele Mastiff, cunoscute drept „fortărețele cu roți”



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.