DOCUMENTE Apelul lui Iurie Reniță: infractorul PSRM-ist Corneliu Furculiță trebuie ARESTAT de urgență! Sluga lui Dodon a spălat bani rusești în Bahamas, să-i fie ridicată imunitatea ca în cazul lui Radu Mudreac


DOCUMENTE Apelul lui Iurie Reniță: infractorul PSRM-ist Corneliu Furculiță trebuie ARESTAT de urgență! Sluga lui Dodon a spălat bani rusești în Bahamas, să-i fie ridicată imunitatea ca în cazul lui Radu Mudreac

Fost deputat și ex-ambasador al Basarabiei la București, diplomatul Iurie Reniță atrage atenția că, așa cum i-a fost ridicată imunitatea deputatului socialist Radu Mudreac, pentru că a spălat bani în 2011-2015, trebuie ridicată degrabă și imunitatea infractorului PSRM-ist Corneliu Furculiță, locotenent al lui Dodon care, în 2016, a spălat bani rusești prin filiera Bahamas, împrumutând fictiv firma sa, Exclusiv Media SRL, cu 6,25 milioane de lei, pe care nu i-a declarat deși legea îl obliga.   

De asemenea, Procuratura Generală trebuie să-l aresteze de urgență pe Furculiță, se arată într-un apel al lui Iurie Reniță, acesta prezentând din nou probele de necontestat care certifică infracțiunea săvârșită de cel mai apropiat colaborator al kuliokarului Dodon. 

”În atenția procurorului interimat Dumitru Robu. Dacă în 2011-2015 deputatul socialist Radu Mudreac a spălat bani, împrumutând fictiv 8,5 milioane de lei, pe care nu i-a declarat, astfel ignorând legea (acest fapt constituind motiv de ridicare a imunității parlamentare și de arestare a acestuia), vă rog tare mult, faceți-vă o pomană înainte de sărbători și ‹ajutați-l› și pe colegul său de partid, evlaviosul Corneliu Furculiță, care în 2016 a spălat bani rusești prin filiera Bahamas, împrumutând fictiv de la firma sa, ‹Exclusiv Media› SRL, 6,25 milioane de lei, pe care, de asemenea, nu i-a declarat, deși legea îl obliga. 

‹Generozitatea› dumneavoastră va fi înalt apreciată, mai ales, de ceilalți 3 bahamisti ai psrm-ului – Vladimir Odnostalco, Petru Burduja și, bineînțeles, Vasile Bolea.

Cred că ar fi un gest pe cât de ‹creștinesc›, pe atât de legal. Nu de alta, dar vine ziua de luni și Corneliu are o responsabilitate extrem de importantă – salariul la psrm. 

Dacă nu aveți suficiente probe – le mai prezint încă o dată, inclusiv confirmarea expresă din partea kuliokarului Dodon (‹Dați-i lui Costea și maine o sa-i dea lui Cornel›)”, scrie Iurie Reniță pe Facebook.

(Foto deschidere: ZDG)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.