Statul român trebuie să le RETRAGĂ cetățenia tuturor basarabenilor care înjură România și susțin războiul Rusiei din Ucraina. R.Moldova e în vizorul Kremlinului. O inițiativă necesară


Statul român trebuie să le RETRAGĂ cetățenia tuturor basarabenilor care înjură România și susțin războiul Rusiei din Ucraina. R.Moldova e în vizorul Kremlinului. O inițiativă necesară

Așa cum remarcăm pe rețelele de socializare (și nu doar acolo, unde atmosfera este gonflată de troli), în Basarabia există un segment de rătăciți (nici pe departe atât de consistent pe cât a fost prezentat de IMAS, dar există) care îi așteaptă pe ruși. Asta în pofida genocidului și a celorlalte atrocități săvârșite de trupele ruse în Ucraina vecină, într-un război neprovocat de Kiev. 

Totuși, să nu trecem sub tăcere faptul că, printre aceștia, se regăsesc zeci de mii de basarabeni cu cetățenie română, dar care urăsc RomâniaPodul.ro a prezentat, în repetate rânduri, cum lideri ai PSRM, care înjură în mod uzual România, dețin cetățenie română, ei și familiile lor beneficiind de toate înlesnirile și bonusurile financiare care provin din această situație (detalii AICI și AICI). Aceleași personaje – laolaltă cu multe altele – ar primi tancurile rusești cu aplauze, pită și flori. 

Având în vedere toate acestea, Podul.ro solicită autorităților de la București o reglementare care să prevadă retragerea cetățeniei românești pentru toți cetățenii R.Moldova care își manifestă românofobia și fac propagandă rusească în România din stânga Prutului sau oriunde altundeva, aplaudându-l pe Putin și susținând războiul Rusiei. O astfel de inițiativă este cât se poate de legitimă și ar reprezenta o formă de lustrație. 

Așa cum e clar pentru orice român conștient și așa cum chiar Kremlinul a recunoscut, R.Moldova este o țintă, având în vedere trupele rusești de ocupație din așa-zisa Transnistria și planurile Moscovei de sfârtecare a Ucrainei. Unii tot insistă că în așa-zisa Transnistria nu sunt mulți militari ruși și că situația ar comporta o serie de nuanțe – nu este deloc clar de ce toți acești isteți ignoră faptul că, în funcție de evoluțiile din Ucraina și de interesele Moscovei, numărul trupelor rusești din așa-zisa Transnistria poate fi suplimentat oricând, și asta cu cea mai mare ușurință. 

Medicul și bloggerul basarabean Dragoș Galbur a prezentat, recent, o serie de informații despre Cătălin Ciubotaru (foto), un puștan de 21 de ani reținut de Poliția Bălți în timp ce inscripționa semnul Z pe zidurile clădirilor din oraș. Cătălin a absolvit Liceul ”Mihai Eminescu” din Bălți și în prezent e student al extensiunii din Bălți a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași – așadar Cătălin e școlarizat de România într-o universitate românească, în timp ce mâzgălește Z pe ziduri și susține războiul genocidar al Rusiei. Sperăm că a fost exmatriculat deja. Un astfel de individ nu are ce căuta într-o instituție de învățământ întreținută din banii statului român.   

Nu am aflat încă dacă numitul Cătălin Ciubotaru are cetățenie română – este foarte posibil să aibă, având în vedere numele cât și locul unde e student –, însă avertizăm că sunt mulți care au aceleași apucături, chiar și mai rele, și totuși beneficiază din plin de cetățenia română. Care nu este un drept, ci e un privilegiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.