DEZVĂLUIRI Cum a furat Dumitru Diacov 26 milioane de euro. Aflat sub controlul FSB-GRU, Diacov a tâlhărit banii publici împreună cu Alexandru și Nicolae Vîlcu, mari iubitori de Rusia


DEZVĂLUIRI Cum a furat Dumitru Diacov 26 milioane de euro. Aflat sub controlul FSB-GRU, Diacov a tâlhărit banii publici împreună cu Alexandru și Nicolae Vîlcu, mari iubitori de Rusia

Puțin spus dubiosul Dumitru Diacov – fost președinte și vicepreședinte al Parlamentului R.Moldova, parlamentar în mai multe legislaturi și lider PDM – este o veche conservă rusească și un infractor prolific care ar fi furat aproximativ 26 milioane euro printr-o schemă de corupție ce a majorat nejustificat suma contractului pentru achiziționarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte. 

Acuzațiile sunt lansate, pe Facebook, de basarabeanca Nadia Popovici, voce respectată a unioniștilor din stânga Prutului. Nadia Popovici mai avertizează și cu privire la colaborarea infracațională dintre Dumitru Diacov și rusofilii învederați Alexandru și Nicolae Vîlcu, tată și fiu. Atât Diacov cât și cei doi Vîlcu se află în vechi legături cu serviciile secrete rusești, seniorii fiind ”teleghidați” încă din perioada sovietică. 

Podul.ro vă prezintă în integralitate acuzațiile Nadiei Popovici:    

”Ei, da voi concentrați pe guvernarea voastră pro-europeană ați uitat de un ghiaghe (rusism al cărui echivalent e ‹bade›) care a clocit 30 de ani în parlament.

Când vă mirați că trăiți în cea mai mizerabilă zonă din Europa, amintiți-vă de veteranul parlamentarismului centrist moldovenesc și al serviciilor secrete rusești ghiaghea Dumitru Diacov, sau cum era numit în parlament –товарэшул полковник Дмитрий Гёргевич Дьяков.

Ghiaghea полковник a ‹muncit din greu› pentru binele acestei țări. Că doar nu degeaba populația noastră înțeleaptă îl vota și-l cocoța în parlament. Făcea omul treabă. Pentru popor treaba mare. Dar pentru sine treabă convenabilă.

Doar că pe mâna justiției nu ajunge, așa cum nu ajunge nici dodon, nici kiokea zâna ( se referă la PSRM-ista Zinaida Greceanîi – n. red.) și nici ceilalți ca ei.

Că niciunul nu a făcut de unul singur treburi convenabile lor. Totul în complicitate.

Când vedeți buletinul vostru de identitate și pașaportul, pupați-le, că-s scumpe la propriu.

Căci prețurile pentru perfectarea actelor sunt rezultatul ‹muncii› oamenilor ‹onești›.

Și mai-marii, și procurorii închid ochii la faptul că ghiaghea Dunitru Diacov nu este străin față de toate afacerile lui Alexandru Vâlcu, inclusiv dosarul privind achiziționarea blanchetelor de pașapoarte de la ASP, care este unul dintre beneficiarii efectivi ai banilor din această schemă. 

Figuranții pe acest dosar au majorat nejustificat cantitatea și suma contractului pentru achiziționarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare, fapt ce a prejudiciat interesele Î.S. „CRIS REGISTRU” și ulterior ASP, în perioada 2013-2021, cu suma totală de aproximativ 26 milioane euro, echivalentul a peste 500 milioane lei, bani de care a beneficiat grupul criminal organizat. Deoarece această structură - Î.S. „CRIS REGISTRU”, ulterior ASP – a aparținut în exclusivitate PDM-ului – cu atât mai convingătoare și firească este implicarea în aceste ‹activități centriste› și a președintelui de onoare al PDM, ghiaghea Dima Diacov.

Alexandru Vîlcu este protejatul lui Diacov prin ‹moștenire›, mai întâi promovându-l pe tatăl acestuia, Nicolae Vîlcu, în funcții importante în stat – în perioada octombrie 1988-ianuarie 1993, Nicolae Vîlcu este angajat în calitate de consilier al Ambasadei URSS și Federația Rusă în România, în următorii doi ani suplinind funcția de Ministru-consilier în problemele economice al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Ulterior Nicolae Vîlcu este numit în funcția de Director General al Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Este limpede ce i-a legat pe Diacov și Vîlcu la ambasada sovietică și la cea a Rusiei – prietenia cu serviciile secrete sovietice și cele rusești. Așadar, era o datorie de ‹onoare ofițerească› ca polkovnicul Dmitrii Gheorghevici să aibă grijă de fiul acestuia, Alexandru Vîlcu. De ce CNA și procuratura anticorupție nu-i fac o ‹vizită de curtoazie› și lui ghiaghea Dunitru, nu știm. Dacă nu-l găsesc la sediul PDM, să meargă pe la vilele acestuia din Valea Morilor sau la restaurantul fiicelor sale – ‹SISTERS› din inima Chișinăului.

Dorință să fie.

În foto vedeți pe товарэшул полковник Дьяков la București în timpul revoluției și amicii lui - ‹centriștii integrii și onești› Alexandru Vîlcu, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc și Vasile Botnari”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.