Un senator democrat spune lucrurilor pe nume: Ecologismul deșănțat al Occidentului a impulsionat Rusia să declanșeze războiul împotriva Ucrainei!


Un senator democrat spune lucrurilor pe nume: Ecologismul deșănțat al Occidentului a impulsionat Rusia să declanșeze războiul împotriva Ucrainei!

Senatorul democrat Joe Manchin a declarat, pentru West Virginia MetroNews "Talkline with Hoppy Kercheval", că nu poți pur și simplu să te debarasezi de combustibilii fosili, căci acest lucru ar pune SUA în aceeași poziție cu Germania. Manchin a mai susținut că războiul din Ucraina nu s-ar fi întâmplat dacă Putin "nu ar fi avut acest tip de avantaj" în materie de energie.

Manchin a declarat că ar trebui să existe investiții tehnologice pentru ca emisiile de carbon să fie diminuate.

"Dar nu poți scăpa de ceea ce eu numesc puterea energiei, care este cărbunele tău, gazul tău natural și petrolul tău, de care este foarte mare nevoie. De ce să nu dezvoltăm tehnologia care le folosește mai curat? (...) Continentul nord-american poate fi capitala energetică a lumii și poate să o facă mai curat și mai bine și să stabilească un standard pentru întreaga lume. Asta ar trebui să facem, dar oamenii care neagă și spun, 'oh, nu vrem deloc combustibili fosili', să se oprească, căci altfel vom ajunge ca Germania, ca Europa, care se confruntă acum cu o criză", a precizat acesta. 

El a adăugat: "Nu am fi într-un război chiar acum, în războiul lui Putin cu Ucraina dacă Kremlinul nu ar avea acest tip de avantaj (energetic - n.red.). (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.