VIDEO. Uniți în cuget și-n simțiri până la contopire. Ministrul Apărării: Coaliția de guvernare PSD-PNL funcționează atât de bine încât „parcă suntem același partid, aceiași oameni” / „Arată foarte bine acest lucru"


VIDEO. Uniți în cuget și-n simțiri până la contopire. Ministrul Apărării: Coaliția de guvernare PSD-PNL funcționează atât de bine încât „parcă suntem același partid, aceiași oameni” / „Arată foarte bine acest lucru"

În ciuda criticilor recente ale lui Florin Cîțu, fost premier, ex-lider al PNL și actual președinte al Senatului, potrivit căruia coaliția PNL-PSD „nu e naturală” și că orice măsură liberal ar fi respinsă de către pesediști, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, apreciază că cele două partide colaborează atât de bine încât au ajuns să nu-și mai dea seama cine de la ce formațiune e. 

„Coaliția funcționează atât de bine, că nu ne dăm seama că e coaliție, ci parcă suntem același partid, aceiași oameni. Noi la guvern nu avem timp să mai știm care suntem liberali și care suntem social democrați, asta în primul rând. Arată foarte bine acest lucru”, a precizat Dîncu (PSD), joi seară, la TVR.

„În al doilea rând, nu am stabilit nici noi, nici partenerii noștri liberali sau UDMR nu am stabilit ce vom face în 2024. Avem păreri diferite fiecare, avem scenarii diferite, vă spun sincer, ca să fiu foarte sincer la dvs., că o să studiem fiecare scenariu care este mai avantajos, pe măsură ce ne apropiem, cu toții studiem dacă ne-ar avantaja candidaturi separate, dacă ne-ar avantaja alianță, dacă ne-ar avantaja candidat comun", a declarat Vasile Dîncu.

La întrebarea privind o posibilă candidatură la prezidențiale, ministrul Apărării a fost ferm: "În niciun caz nu-mi doresc".

„Este o mare nerușinare să-ți dorești să fii președintele României fără ca să ai în spate și credința că ai o forță puternică a schimbării, care să aducă pentru toată România un trai mai bun, să o plaseze pe o altă orbită. Așa că, prin orgoliul individual sau că vrei doar de dragul puterii, asta nu-mi doresc. Nu-mi doresc să fiu doar de dragul puterii nici măcar candidat la președinția României", a conchis Vasile Dîncu.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.