VIDEO Glorie eternă soldaților români eliberatori care au readus Basarabia acasă! Eroii și martirii Armatei Române sunt dați uitării la București și la Chișinău


VIDEO Glorie eternă soldaților români eliberatori care au readus Basarabia acasă! Eroii și martirii Armatei Române sunt dați uitării la București și la Chișinău

Bună dimineața, Basarabia, oriunde ai fi! Bună dimineața, România, oriunde ai fi!

Azi am aprins această lumânare și am spus o rugăciune pentru eroul meu: soldatul român eliberator. Erou nedreptățit, erou uitat, erou care pe data de 22 iunie 1941 nu și-a precupețit viața pentru a elibera teritoriile românești ocupate de către imperiul rus la 28 iunie 1940.

Am aprins această lumânare pentru cei înmormântați la Țiganca. Am aprins această lumânare pentru cei care au pierit la Cotul Donului. Am aprins această lumânare cu gândul la consătenii mei eroi care au luptat pentru eliberarea neamului românesc. Am aprins această lumânare pentru soldații români trădați și omorâți în august-septembrie 1944 în mlaștina de la Bălți. Am aprins această lumânare pentru toți soldații români care s-au jertfit pentru idealul românesc. 

Acești soldați merită să-și regăsească locul în panteonul neamului nostru. Dar, după cum vedem, ei sunt uitați atât la București cât și la Chișinău. Astăzi sunt îmbrățișați cei care ne-au ocupat din nou în 1944, dar nu sunt îmbrățișați cei care au eliberat acest teritoriu. Astăzi veteranii Armatei Române au fost uitați. Astăzi a fost uitat veteranul de 103 ani din satul Sofia, Lăpușna.  

Ce s-a întâmplat în cel de-Al Doilea Război Mondial, cine sunt criminalii? Principalii criminali au fost doi la număr, doi nazisto-comuniști, Stalin și Hitler, ei au pus la cale declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial. Atacă Polonia în 1939 și o sfârtecă împreună. Stalin continuă să ocupe o parte din Finlanda și țările baltice. Urmează drama României – Stalin ocupă Basarabia și Nordul Bucovinei. Dacă acest lucru nu se întâmpla la 28 iunie 1940, România NU avea cum să treacă Prutul la 22 iunie 1941

Astăzi eu nu pot să comemorez sau să vorbesc despre armata roșie cum că ar fi învins nazismul. Ambii au fost naziști, ambii au fost criminali în masă, ambii au omorât zeci de milioane de cetățeni nevinovați. 

Acest lucru se vede din nou în Ucraina prin ceea ce face Putin ca succesor de drept al lui Stalin. Putin face aceleași lucruri pe care le-a făcut Stalin pe tot parcursul vieții sale și mai ales în cel de-Al Doilea Război Mondial. 

A îmbrățișa un soldat al armatei roșii înseamnă a îmbrățișa un ocupant. Înseamnă a-l îmbrățișa pe cel care ne-a adus genocidul, deportările, foametea, deznaționalizarea și rusificarea. A îmbrățișa un soldat al Armatei Române înseamnă a îmbrățișa un eliberator. Înseamnă a-l îmbrățișa pe cel care a întors teritoriile românești acasă. 

Acesta este adevărul despre cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Glorie eternă soldatului român eliberator!

(Valentin Dolganiuc, ex. viceprim-ministru, votant al Declarației de Independență față de imperiul rus) 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.