România, o republică ilegitimă. La fel ca așa-zisa Constituție republicană


România, o republică ilegitimă. La fel ca așa-zisa Constituție republicană

Domnii Ciucă și Ciolacu (la pachet) vor să modifice ceva ce nu există legal, legitim: Constituția republicană. O vorbă de dânșii inventată cu care au fost și sunt manipulați românii sorbind de pe toate ecranele variantele minciunilor permanente. Nu? Dacă nu mai e pandemie e război, și dacă nici ăsta n-o să mai fie (nici măcar la televizor!) să vezi atunci nimicitoarea pandemie de obezitate (via OMS)...!!! Mai gad! Vom dormi pe cântar, se desființează piețele, covrigăriile, se aruncă frigiderele.... atunci probleme reale, de greutate, la politicieni! Războiul cu mâncarea și pandemia! Doi în unu!

Chiar dacă nu este aplicată, Constituția din 1923 este valabilă, ea nefiind anulată de forumul suprem al României în decembrie 1947. Groza și cu Dej nu aveau legitimitatea să schimbe sistemul. Dar aveau pistolul! Și șantajul cu cei 1000 de tineri care ar fi fost lichidați. Lovitura de stat comunistă nu s-a realizat numai prin violență, amenințare și șantaj și prin fraudă, fals și escrocherie. Explicația foarte limpede aparține lui Eleodor Focșeneanu: 

”Nu numai Constituțiunea din 1866/1923 nu permitea adunărilor legiuitoare ordinare să revizuiască Constituțiunea (art. 129-130), dar însuși Decretul No. 2218/1946, citat mai sus, în baza căruia fusese aleasă și funcționa Adunarea Deputaților la 30 decembrie 1947, interzicea în mod expres revizuirea Constituțiunii de această adunare: 

Art. 17. - Adunarea Deputaților nu poate proceda, nici în total, nici în parte, la revizuirea Constituțiunii.

Revizuirea Constituțiunii din 29 martie 1923, astfel cum a fost pusă în vigoare prin Decretul No. 1626 din 2 septembrie 1944 și modificată prin dispozițiunile prezentului Decret, se va putea face numai potrivit dispozițiunilor prevăzute în titlul VII al acestei Constituțiuni și numai de către o Adunare Legiuitoare extraordinară, aleasă special în acest scop.

Acest decret fusese contrasemnat de Petru Groza și Gheorghe Gheorghiu-Dej, împreună cu ceilalți membri ai guvernului, și deci cunoșteau că Adunarea Deputaților existentă nu avea competența să revizuiască Constituțiunea, astfel că abuzul săvârșit de ei nu se bucură de circumstanța ignoranței. Atât ar fi suficient pentru a demonstra că, pe lângă violență, amenințare și șantaj, actul de naștere al republicii reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a Constituțiunii și a însăși legii pe care chiar guvernul o propusese spre promulgare Suveranului”.

Mișcarea pentru Regat și Coroană a depus la 10 Mai 2017 o sesizare prin care Ministerului Public i se cerea să efectueze cercetări necesare pentru stabilirea ре deplin а împrejurărilor concrete, pentru stabilirea vinovăției, а răspunderii penale și civile, după caz, și а înlăturării consecințelor decurgând din actele criminale саre, după 6 martie 1945, аu determinat răsturnarea ordinii constituționale 1а data de 30 Decembrie 1947, determinând aservirea țării unei puteri străine ostile și Armatei URSS de ocupație, sub care s-a instaurat dictatura comunistă în România. Ca și dosarele Revoluției și Mineriadei, acțiunea noastră s-a plimbat fără nici un rezultat pe la Parchetul Militar și DIICOT. Împreună cu Marius Oprea și Antonie Popescu am dat declarații la DIICOT. Degeaba.

Chiar nu mai sunt în țara asta avocați, procurori, judecători, istorici, neșantajabili, conștiințe ale acestui popor, capabili să lupte pentru adevăr?! Ne-am predat total în mâini și interese străine, exterminatoare???!! Nu este o întrebare retorică, o frământare nevindecată, da....

Hristos a înviat!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.