VIDEO Alexandru Radu: "Autoritățile de la București și Chișinău trebuie să grăbească Unirea R. Moldova cu România!"


VIDEO Alexandru Radu: "Autoritățile de la București și Chișinău trebuie să grăbească Unirea R. Moldova cu România!"

Alexandru Radu, vicepreședinte al formațiunii politice conservatoare Alternativa Dreaptă, a acordat un interviu pentru publicația Podul.ro pe parcursul căruia a atras atenția, printre altele, că singura soluție pentru securitatea R. Moldova este reprezentată de Unirea cu România. 

În acest sens, Alexandru Radu a lansat un apel către autoritățile de la București și Chișinău de a grăbi Unirea R. Moldova cu România. 

Reporter: În ceea ce privește R. Moldova, care ar trebui să fie abordarea statului român, inclusiv în ipoteza unui conflict militar? Totodată, care ar trebui să fie poziționarea Chișinăului în contextul actual de securitate generat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei? 

Alexandru Radu: Statul român trebuie să conlucreze cu actuala conducere din R. Moldova pentru a grăbi procesul de Unire. R. Moldova nu are absolut nicio altă șansă, în afară de Unirea cu România, care să-i asigure securitatea. Ar dura foarte mult un proces prin care R. Moldova să fie acceptată în NATO. Ar fi chiar imposibil ținând cont de regiunea transnistreană. Și în cazul aderării la UE situația e asemănătoare.  

Reporter: UE care nu oferă, precum NATO, un cadru de securitate.  

Alexandru Radu: Singura variantă pentru problemele R. Moldova în fața agresiunii ruse e reprezentată de Unirea cu România, iar autoritățile trebuie să grăbească acest proces!

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.