”O mai țineau doar rugăciunile…” Noi informații despre stadiul lucrărilor destinate salvării casei Elisabetei Rizea din Nucșoara


”O mai țineau doar rugăciunile…” Noi informații despre stadiul lucrărilor destinate salvării casei Elisabetei Rizea din Nucșoara

Profesorul de istorie Cătălin Nedelcu – unul dintre cei mai devotați și neobosiți cercetători ai rezistenței anticomuniste – publică, pe blog, noi informații despre stadiul lucrărilor destinate salvării casei Elisabetei Rizea din Nucșoara:

”O mai ţineau doar rugăciunile…

Astăzi am mai primit câteva informaţii despre starea în care se găseşte casa Elisabetei Rizea din Nucşoara. Matei, coordonatorul proiectului CER, mi-a spus că stâlpii prispei erau atât de afectaţi încât meşterii maramureşeni au rămas de-a dreptul uimiţi cum de nu s-au prăbuşit, antrenând şi căderea casei. Până la Crăciun nu credeau că ar mai fi rezistat, deci intervenţia actuală e de-a dreptul salutară!

,,Au mai ţinut-o rugăciunile!” – mi-a completat inspirat Matei. Poate şi rugăciunile celor de dincolo…

În locul lor au fost plantaţi pentru eternitate inimi de stejari maramureşeni. O idee foare interesantă culeasă de la Matei este şi aceea că nimic nu va fi aruncat la renovarea casei, iar ce nu va mai putea fi folosit va fi oferit muzeelor şi caselor memoriale ale rezistenţei anticomuniste din toată ţara. Şi astfel seminţele memoriei nucșorene vor ajunge peste tot unde va fi nevoie de ele!

Aş vrea la final să îi mulţumesc în mod special domnului Ion-Andrei Gherasim, preşedinte al  Fundaţiei Corneliu Coposu, care, ca şi la precedenta strângere de fonduri, a fost primul ce a sărit în ajutorul CER!”

Donați AICI pentru salvarea Casei Rizea și transformarea acesteia în memorial al Rezistenței Anticomuniste

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.