Afirmația care îl îngroapă definitiv pe Dodon, infractor și trădător de patrie. Prostia imensă a rusofilului, analizată de consultantul politic Cristian Hrițuc


Afirmația care îl îngroapă definitiv pe Dodon, infractor și trădător de patrie. Prostia imensă a rusofilului, analizată de consultantul politic Cristian Hrițuc

Modul paralel cu orice realitate în care infractorul rusofil Igor Dodon înțelege să răspundă, pe Facebook, după reținerea sa, nu denotă altceva decât o prostie imensă, punctează consultantul politic Cristian Hrițuc, pe Facebook, explicând faptul că e imposibil să negi ceea ce toți ceilalți văd cu ochii lor în mai multe înregistrări video

”Nu te pot crede nici judecătorii, nici cetățenii pe care i-ai păcălit ani de zile că duci o luptă politică cu ‹oligarhul›”, precizează Hrițuc, amintind imaginile în care Dodon e îndopat cu un kuliok plin cu bani primit de la Plahotniuc. 

Să nu uităm nici faptul că acuzațiile de trădare de patrie sunt cât se poate de legitime, Dodon negociind și încercând să impună o federalizare a R.Moldova, asta pe lângă că a recunoscut turnătoriile și rapoartele pe care le făcea la Moscova

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariile lui Cristian Hrițuc: 

”Igor Dodon a avut prima reacție publică după ce a fost reținut. Citind textul realizezi cât de rupt de realitate este fostul președinte. Dodon este blocat în timp și nici măcar nu își dă seama că argumentele sale sunt mai palide chiar și decât reacția Moscovei la auzul veștii reținerii lui.

Să spui că procurorii au acționat ca în vremea lui Plahotniuc, să încerci să faci o asemenea comparație când toată lumea a văzut imaginile cu tine la masă, lund kuliokul, e o prostie imensă. Nu mai poți să folosești același mesaj, să arunci în luptă ”același adversar”, când tu ești cercetat tocmai pentru că luai bani de la fostul lider PDM. Nu te pot crede nici judecătorii, nici cetățenii pe care i-ai păcălit ani de zile, că duci o luptă politică cu ”oligarhul”

Din punct de vedere politic, Dodon nu poate ieși din această paradigmă – a luptei cu Plahotniuc – nici măcar acum în ceasul al 12-lea, când este anchetat. Neagă realitate, neagă niște înregistrări în care se vede foarte bine și relația pe care o avea cu cu acesta. Este total necredibil și incapabil să dea o cheie logică mesajului său.

Această afirmație este cea care îl îngroapă. Poate putea să păcălească încă o mulțime de oameni dacă se rezuma doar la ideea că actuala guvernare vrea să abată atenția de la starea socială. Deși, moldovenii au putut vedea că nici în vremea regimului său nu s-a trăit mai bine, migrația nu a început acum, ci în urmă cu mulți ani, iar PSRM a guvernat mai mult pentru oamenii de afaceri decât pentru populația amărâtă.

Cât privește ”patriotul” Igor Dodon, îmi aduc aminte că primele înregistrări apărute în spațiul public chiar în zilele dinaintea plecării lui Plaha au fost despre federalizare și despre încercarea lui Dodon de a-l convinge pe liderul PDM despre acest proiect. Erau zilele în care Kozak fusese la Chișinău și se ajunsese la un troc politic, care s-a soldat cu o guvernare PSRM-PAS. Este acesta un element care ar putea constitui o dovadă privind ”trădarea de patrie”?

Vom vedea ce vor decide judecătorii, vom vedea probele pe care le aduc procurorii, dar e greu să îți imaginezi că Dodon este nevinovat după ce s-a văzut la în imaginile video. 

Dodon ar mai trebui să se gândească la ceva: Dacă Plahotniuc va povesti vreodată ce a fost?”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.