Travestită în ”jurnalistă”, agenta FSB Elena Levițkaia-Pahomova se plânge că 80% din programele televiziunii publice sunt în limba română. Ce a debitat scula serviciilor secrete rusești


Travestită în ”jurnalistă”, agenta FSB Elena Levițkaia-Pahomova se plânge că 80% din programele televiziunii publice sunt în limba română. Ce a debitat scula serviciilor secrete rusești

Agenta FSB  Elena Levițkaia-Pahomova – fostă directoare a televiziunii din Tiraspol, românofobă notorie legendată ani de zile drept ”jurnalistă” – a luat cuvântul la protestul regizat de PSRM (în vederea susținerii infractorului rusofil Igor Dodon, recent acuzat de trădare de patrie), moment în care a revărsat insulte la adresa României și a românilor.  

Levițkaia-Pahomova s-a arătat indignată de faptul că televiziunea publică transmite programe în limba română în proporție de 80 %, văicărindu-se că nu aude limba rusă pretutindeni. 

„Mai devreme spuneau că dacă scrii la ziar, înseamnă adevăr, dacă arăți la televizor- înseamnă să rezolvi problemele, dar acum profesia noastră se transformă în nimic. Profesia noastră este distrusă și colegii noștri care se pretind a fi independenți, Consiliul Audiovizualului, care ne îngrădește activitatea și nu ne permite să vorbim”, a strigat agenta rușilor, potrivit Timpul.md, acuzând PAS de ”dictatură”.

Mai multe detalii AICI despre românofobia mizerabilă a acestei scule a FSB. 

Reamintim că ieri, 29 mai, membri și susținători ai PSRM s-au adunat în centrul Chișinăului pentru a protesta „împotriva dictaturii, sărăciei și incompetenței autorităților, împotriva sechestrării justiției și intimidării oamenilor”. Cei adunați cer demisia guvernului și a președintelui.

De ce putinismul este echivalent cu fascismul

Jurnaliștii Timpul.md amintesc că, potrivit Prof. Timothy Snyder, profesor de istorie la Universitatea Yale şi autorul mai multor cărţi despre fascism şi istoria Europei, „În ciuda disputelor adesea vehemente privind sensul fascismului, Rusia de azi îndeplineşte aproape toate criteriile pe care cercetătorii tind să le recunoască”.

În acest articol, autorul menționează că Rusia de azi „este cea care poartă un război fascist distructiv împotriva Ucrainei. Fascismul nu se limitează la o concepţie despre Hitler – la origine a fost italian, iar apoi a avut adepţi în toată Europa (şi America). Fascismul a luat mai multe forme, dar esenţa lui a fost triumful voinţei cuiva asupra raţiunii.  

Rusia îndeplineşte azi criteriile: cultul liderului unic, cultul morţii în jurul celui de-al Doilea Război Mondial, respectiv mitul unui trecut glorios al măreţiei imperiale ce poate fi restaurat abia cu un război distructiv, dar mântuitor, cum pretinde Rusia că duce în Ucraina.”  

Aminitm că Elena Pahomova, care actualmente activează la NTV Moldova, post deținut de deputatul socialist Corneliu Furculiță, a solicitat de la CCA, în luna spetembrie anul trecut, eliberarea unei licențe de emisie pentru un post de televiziune.

Contactată la acea vreme de NewsMaker, așa-numita prezentatoare tv a declarat că va fi vorba despre un canal de știri și că va veni cu mai multe detalii după ce va primi licența de emisie. 

Elena Pahomova este o cunoscută filo-rusă putinistă din Republica Moldova. A activat mulți ani la fostul post de televiziune NIT, care aparținea comuniștilor, iar ulterior, din 2011 până în 2013, avea o emisiune de autor la Publika TV. 

În perioada 2013-2016 a activat la Tiraspol, unde a condus așa-zisa televiziune de stat din regiune. A revenit la Chișinău ca producător general al RTR-Moldova, după care a trecut la NTV. 

În 2017 aceasta a condus o comisie specializată pentru mass-media pe lângă fostul președine Igor Dodon, arestat recent pentru trădare de patrie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.