Dacian Cioloș, înjurat de un userist cunoscut: „M**e Cioloș” / „Ai înțeles un c*c*t din politică. Să te uităm cât mai repede” / Reacție dură și din partea lui Clotilde Armand: „N-ai nici un REPER” / Ramona Strugariu, acuzată că are o restanța uriașă la plata cotizației către USR


Dacian Cioloș, înjurat de un userist cunoscut: „M**e Cioloș” / „Ai înțeles un c*c*t din politică. Să te uităm cât mai repede” / Reacție dură și din partea lui Clotilde Armand: „N-ai nici un REPER” / Ramona Strugariu, acuzată că are o restanța uriașă la plata cotizației către USR

Arhitectul Șerban (Shere) Marinescu, membru cu vechime al USR, a avut o reacție virulentă la decizia lui Dacian Cioloș de a părăsi USR, alături de alți patru europarlamentari, și de a înființa o nouă formațiune politică – REPER.

„Muie Cioloș. N-ai cum, frate. Să ne freci timp de doi ani, să ne dăm toți peste cap, să ne certăm între noi, să ne facem planuri, să muncim. Să fii ales președintele partidului prin votul tuturor membrilor și să îți dai demisia. Și apoi să pleci din partid și să zici că îți faci altul. Asta e, ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede”, a scris Marinescu pe pagina sa de Facebook. 

Și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a taxat dur desprinderea lui Cioloș de USR, precizând într-o postare scurtă pe pagina oficială de Facebook: „În momentul în care alegi să fugi în plină luptă, în momentul în care îți abandonezi toți camarazii de pe front înseamnă că n-ai nici un REPER”. 

Eurodeputata Ramona Strugariu a fost chestionată pe pagina sa publică de Facebook, într-un comentariu, postat de Iulian Drăghici, membru USR sector 2, despre plata cotizației către USR, în condițiile în care restanțele acesteia s-ar ridica la aproximativ 30.000 de lei.

 „Pai stai așa. Cu cotizația ce facem? Nu ai plătit nici măcar o lună după fuziune. Ai 12 luni restanță, vreo 30 000 și ceva de lei. E frumos ce faci?”, i-a scris Drăghici Ramonei Strugariu, care însă nu a răspuns întrebărilor acestuia. 

Potrivit unor comentarii de pe pagina publică a lui Dacian Cioloș, și acesta ar avea restanțe la cotizația către partid de aproximativ 20.000 de lei. 

„Cotizaţia restantă a domnului Cioloş la USR: peste 20.000 lei”, scrie Rodica Militaru, consilieră USR în Consiliul Local Timişoara.

 

Liderul intermar al USR, Cătălin Drulă, a confirmat însă, într-o conferință de presă, că printre demisionari sunt și restanțieri la plata cotizațiilor către partid, fără a nominaliza însă.

„Da, există și această parte, nu vreau neapărat să intru în această bucătărie internă. Noi avem cotizații diferențiate în care aleșii cu demnitate au cotizație mai mare. Da, în rândul europarlamentarilor care au plecat sunt restanțe”, a spus Drulă într-o conferință de presă, când a fost întrebat de reporteri.

Potrivit statutului USR, una dintre obligaţiile membrilor partidului este „să plătească cotizaţia lunară de membru”. „Pentru neplata cotizaţiei timp de 6 luni consecutive, membrului respectiv i se suspendă de drept calitatea de membru. Suspendarea se constată de către Biroul Local in prima sedinta dupa implinirea termenului. Achitarea cotizaţiei restante obligă Biroul Local să constate încetarea suspendării in prima sedință a Biroului Local ulterioara achitarii”, se arată în statutul USR-PLUS.

Fostul președinte al USR, Dacian Cioloș, a decis să părăsească formațiunea politică, alături de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța și Dragoș Tudorache, și să se implice într-un proiect politic nou – „Reper”. Cei cinci au precizat într-un comunicat că nu văd la prezenta conducere a USR „nici dorința, nici maturitatea de a accepta greșelile trecutului și de a schimba o direcție care duce partidul spre irelevanță politică". Detalii AICI

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.