Tactica FSB-istă prin care Ivan Ceban, primarul rusofil al Chișinăului, vrea să mulgă România de bani publici. Cum minte că a soluționat problema ”Radio Chișinău”, doar pentru urechile lui Marcel Ciolacu, după ce chiar el a cauzat problemele


Tactica FSB-istă prin care Ivan Ceban, primarul rusofil al Chișinăului, vrea să mulgă România de bani publici. Cum minte că a soluționat problema ”Radio Chișinău”, doar pentru urechile lui Marcel Ciolacu, după ce chiar el a cauzat problemele

Primarul rusofil și dezastruos al Chișinăului – l-am numit pe vechiul românofob Ivan Ceban, tovarăș al lui Dodon și politruc consiliat de ”strategi” FSB – se strofoacă să-i păcălească pe politicienii de la București ca să-l îndoape cu sume publice provenite din banii contribuabililor români, regizând un anunț-petradă cu prilejul vizitei lui Marcel Ciolacu la Chișinău.

După ce a adus Radio Chișinău pe buza prăpastiei, făcând de așa natură încât postul românesc să ajungă în pericolul de a-și pierde denumirea, Ivan Ceban anunță acum că ar fi găsit o ”soluție”, dar face asta numai pentru urechile lui Marcel Ciolacu, care se află la Chișinău. Consultantul politic Cristian Hrițuc punctează faptul că, în realitate, Ivan Ceban acționează FSB-istic: creează problema, o umflă și o agită, pentru ca după aceea să apară tot el ca salvator, insistând că s-a implicat și a rezolvat.

Îi transmitem lui Ceban să ceară bani Moscovei, deși știm la fel de bine ca el că din Rusia îi vin doar ”consilieri”, puncteje pentru spălat creiere și rețetare pentru coordonarea coloanei a 5-a din R.Moldova, NU însă și bani pentru Chișinău. 

Vă prezentăm comentariile postate de Cristian Hrițuc pe Facebook: 

”Primarul pro-rus al Chișinăului, Ivan Ceban, continuă jocul său pervers fată de România. Tactica: stil FSB. Creează problema după care apare ca salvator, spunând că s-a implicat și a rezolvat. 

După ce Consiliul General Chisinău, unde Ceban are majoritatea, a refuzat Radio Chișinău să mai folosească în denumire toponimicul, azi, Ceban ne anunță că a rezolvat problema.

De ce tocmai azi? Pentru ca astăzi la Chișinău se află o delegație parlamentară condusă chiar de Marcel Ciolacu.

Ivan Ceban vrea să arate decidențior din România că este un politician moldovean care respectă statul român și își dorește o relație apropiată. De fapt, e doar jocul politic, pentru că are nevoie de un segment de electorat mai de centru, are nevoie de un electorat diferit de cel al PSRM. În plus, Ceban știe ca Moscova nu i-a oferit nici fonduri, nici logistică pentru oraș, așa cum a oferit România. Moscova îi dă lui Ceban doar consultanți în campania, bani pentru Coloana a 5 a electorală și punctajele pentru propagandă. Pentru oraș, nimic. Zero.

Jocul lui Ceban e același de o lungă perioadă. Un joc dublu. Are nevoie să fie văzut ca un lider cu deschidere în România, dar primește în plic mișcările de la Moscova.

Asta cu radioul e așa de străvezie, încât poate fi decriptată și de studenții din anul 1 de la Facultatea de Științe Politice”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.