Tiranul de la Kremlin și-a anulat întâlnirea anuală televizată cu publicul rus / Peskov spune că e doar o amânare, însă criticii susțin că Putin ar fi atât de bolnav încât nu face față unei întâlniri de 3-4 ore


Tiranul de la Kremlin și-a anulat întâlnirea anuală televizată cu publicul rus / Peskov spune că e doar o amânare, însă criticii susțin că Putin ar fi atât de bolnav încât nu face față unei întâlniri de 3-4 ore

Liderul Vladimir Putin nu va susţine tradiţionalul său dialog anual televizat denumit „Linia directă" cu poporul, în cursul căruia răspunde în direct la întrebări din partea publicului, în luna iunie, aşa cum a făcut-o în decursul mai multor ani, a anunțat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agerpres.ro

Pregătirile sunt în curs, dar încă nu s-a stabilit o dată concretă pentru acest eveniment, a mai afirmat Peskov, excluzând posibilitatea ca acest show televizat să aibă loc luna aceasta.

Inițiat încă din 2001, dialogul lui Putin în direct cu populaţia rusă se desfăşoară în mod tradiţional din 2017 în luna iunie, cu o singură excepţie în 2020, primul an al pandemiei de COVID-19.

„Linia directă" este o emisiune de televiziune în care ruşii obişnuiţi îşi pot exprima preocupările personale în dialog cu şeful statului.

Acest maraton TV îi oferă lui Putin o oportunitate de a se prezenta populaţiei ca o figură paternă grijulie. De obicei, le promite cetăţenilor care i se adresează pe această cale că le va rezolva problemele - fie că este vorba de plăţi restante la salarii, reparaţii rutiere sau o conexiune lipsă la reţeaua de alimentare cu gaze. Unii telespectatori din trecut au pus şi întrebări politice, dar toate întrebările sunt dinainte selectate de către Kremlin, mai scrie agerpres.ro.

Peskov afirmase săptămâna trecută că "Linia directă" cu poporul ar putea avea loc la scurt timp după Forumul economic internaţional de la Sankt-Petersburg, preconizat pentru mijlocul lunii iunie.

Unii comentatori au opinat că „Linia directă” ar fi fost anulată/amânată din cauza temerilor privind potențiale întrebări deranjante în contextul „operațiunii militare speciale”, cum numește Kremlinul războiul din Ucraina, și a dezastrului de pe front înregistrat de armata rusă. 

Alții au invocat starea fizică precară a liderului rus în vârstă de 69 de ani, despre care s-a spus constant în ultima perioadă că ar suferi de diverse afecțiuni mortale, fapt pentru care i-ar fi imposibil să rămână în direct cu publicul 3-4 ore cât ar dura emisia. De regulă, liderul rus răspunea la aproximativ 70 de întrebări puse de telespectatori în cadrul emisiunii.

Despre Putin s-a afirmat, de către diverse surse, unele conectate cu serviciile secrete ruse, altele cu cele britanice, că ar avea cancer de sânge, tiroidian sau abdominal. Kremlinul a respins însă toate speculațiile, ministrul de Externe Serghei Lavrov răspunzând recent chiar virulent pe această temă. 

Nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această persoană (Putin) semne ale vreunei boli ori afecţiuni", s-a răstit Lavrov.  

Cele mai recente speculații cu privire la o afecțiune în fază terminală de care ar suferi Putin au apărut în presa din Marea Britanie care a preluat declarațiile unui ofițer FSB. Acesta dezvăluia că liderul de la Kremlin  suferă de o formă agresivă de cancer și că ar mai avea de trăit doar trei ani, după estimările medicilor ruși. Podul a detaliat AICI afirmațiile respectivului ofițer. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.