Chikatilo, Osama bin Laden și Putin. Ipocrita lume a dublelor standarde


Chikatilo, Osama bin Laden și Putin. Ipocrita lume a dublelor standarde

Au trecut mai mult de peste 100 de zile, de când în fiecare zi și în fiecare noapte, cea mai mare țară din Europa se trezește, trăiește și adoarme sub aceste cuvinte promițătoare de moarte: „Alertă aeriană!”

Ieșind din casă după apă sau pâine, poți să nu te mai întoarci.

Și chiar dacă te culci în patul tău, nu știi dacă mâine te vei trezi.

La sute de kilometri depărtare de toți acești oameni, care au doar vina că sunt ucraineni, niște manechine zombate cu ochi de pește și intestinul gol apasă metodic un buton și aruncă rachetă după rachetă peste case, școli, biserici, piețe, grădinițe, creșe...

Nu o zi, nici două, nici o săptămână - mai mult de 100 de zile.

Totul se întâmplă în 2022.

Nu există motive adecvate, raţionale pentru acest genocid.

Doar dorinţa unui pitic înrăit, încremenit de 20 de ani pe tronul său de oase umane, ce a decis să distrugă țara vecină împreună cu locuitorii ei.

Paradoxal, dacă ai ucis 55 de oameni ca Andrei Chikatilo, atunci ești un criminal în serie. Ești prins și condamnat la moarte.

Dacă ai ucis 2977 de oameni, așa cum a făcut Osama bin Laden pe 11 septembrie 2001, atunci ești teroristul numărul 1 de pe planetă. Ești prins și eliminat.

Însă dacă ai pus în scenă genocidul unei întregi națiuni, ștergând orașele de pe suprafaţa pământului și numărul victimelor tale ajunge la zeci de mii, apropiindu-te de numere și mai teribile din șase cifre, atunci ești un politician cu care pur și simplu nu toată lumea dorește să prietenească și comunice. Iar unii încă vor să te împace, oferindu-ţi o bucată din alt stat, și te sună regulat. 

Aceste lucruri foarte stranii se întâmplă în 2022 într-o lume ipocrită a dublelor standarde.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.