News Alert! Ucrainenii încearcă recuperarea Insulei Șerpilor! Zeci de explozii ar fi fost înregistrate pe insulă în doar câteva ore


News Alert! Ucrainenii încearcă recuperarea Insulei Șerpilor! Zeci de explozii ar fi fost înregistrate pe insulă în doar câteva ore

Numeroase relatări de pe Twitter indică faptul că zeci de explozii s-ar fi produs, luni dimineață, pe Insula Șerpilor, aceasta fiind, se pare, sub un atac dur al forțelor armate ucrainene care lovesc cu rachete. Printre cei care au transmis informația (încă neconfirmată oficial) se numără și diplomatul Oleksandr Scherba, fostul ambasador ucrainean în Austria (2014-2021).

Martori oculari au relatat că ar fi văzut numeroase rachete zburând în direcția insulei și că un incendiu s-ar fi produs la fața locului. 

Captură de pe Telegram cu situația înregistrată pe Insula Șerpilor:

 

Vineri, armata ucraineană a anunțat, într-un mesaj, postat pe Twitter, că a distrus şi scufundat un remorcher rusesc mic - Spasatel Vasili Beh - lovit de două rachete antinavă în apropierea Insulei Şerpilor, la Marea Neagră. Detalii AICI. Rusia nici nu a confirmat, nici nu a infirmat lovirea navei sale.

Remorcherului „Vasili Bekh” transporta militari, arme și muniție către Insula Șerpilor, ocupată încă de la începutul invaziei din 24 februarie de forțele ruse. La bordul acesteia s-ar fi aflat și sisteme antirachetă „Tor”, dar acestea nu au putut preveni lovitura devastatoare a ucrainenilor, executată cu o dronă Bayraktar, relatează presa din Ucraina. Nexta preciza pe Twitter că drona era echipată cu rachete anti-navă Harpoon. Video la finalul textului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.