Năluca României Mari. Medvedev, îndrăgostit de ”ceaiul” de la Cricova și Purcari (mini-pamflet de weekend)


Năluca României Mari. Medvedev, îndrăgostit de ”ceaiul” de la Cricova și Purcari (mini-pamflet de weekend)

După o noapte zbuciumată și tulburoasă a ședinței Consiliului de Securitate al Rusiei, în care s-a discutat, punctual, și din mai multe surse (sticle), viitoarea arhitectură rusească a securității regionale, europene și internaționale, Dmitriy Anatolievici Medvedev se trezi nedumerit și foarte nemulțumit (însoțit, inexplicabil, de tremurături neîntrerupte) că din meniul lui matinal lipsea băutură sa tradițională – ”ceaiul” de la Cricova sau de la Purcari, iar la nevoie și cel de la Mileștii-Mici. 

Această situație reprobabilă a produs profunde și strategice repercusiuni asupra statutului Republicii Moldova de ”țară candidată la aderare în UE”. Ex-prezidentul rus, fără nicio ezitare și cu furie matinală, a amenințat Republica Moldova că ”dacă se va alătura sancțiunilor europene împotriva Rusiei, atunci pot fi 100% siguri că nu vor primi de la noi nu doar energie scumpă, ci nimic. Lăsăți-i să se bucure de sancțiuni înainte de a intra în UE” – detalii AICI.  

Drept urmare, noua guvernare pro-europeană de la Chișinău a decis univoc, cu 63 de voturi, următoarele: batem cepul înapoi la butoaie, facem nod la furtun ca să nu mai primească de la noi nicio licoare întremătoare de-a lui Bacchus. Voința politică supremă a decis tranșant: lăsați-l să se ”bucure” de sancțiunile noastre până se va trezi definitiv. Până atunci, se va mulțumi doar cu aghiazma de la батюшка Кирилл / batiușka Kirill sau cu ceaiul de la Igor Nikolaevici Dodon, însoțit de ”Notele Informative de la Chișinău”, elaborate de politrukul PSRM Bogdat Kaidarovici Țârdea.

Zicem și noi: să-și bea ceaiul din aghiazmă și să se informeze, integral, despre pericolul României Mari. De când cu năluca României Mari sărmanul Dmitriy Anatolievici nu-și mai găsește locul, mereu preocupându-se de ”destinul european al poporului moldovenesc și a celor peste 100 de națiuni conlocuitoare”.

Din sursele noastre sigure, chiar irefutabile, aflăm că doar aghiazma poate trata nălucile, în cazul în care nu administrezi și alte remedii de genul Cricova, Purcari, Mileștii-Mici sau cele rusești (între 40 și 98 de grade). Îi dorim sincer lui Dmitriy Anatolievici să se debaraseze definitiv de năluca României Mari și de viitorul european al Republicii Moldova și-i sugerăm, tovărășește, să se preocupe de sărmanii cetățeni ruși și de nevoile reale ale acestora, iar cepul bătut la butoi și nodul de la furtun îl vor ajuta foarte mult (de acum încolo) să revină la trezire și la realitate. De această dată nu-l mai pot ajuta nici chiar Sarkozy și Berlusconi, precum au făcut-o anterior). 

P.S. Acesta este un pamflet (ancorat în realitățile rusești) și trebuie tratat ca atare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.