Bântuit de năluca României Mari, Medvedev amenință R.Moldova cu invazia. Amenințări explicite sunt împroșcate și la adresa României. Papagalul lui Putin, isterizat că R.Moldova a primit statutul de candidată la aderarea în UE


Bântuit de năluca României Mari, Medvedev amenință R.Moldova cu invazia. Amenințări explicite sunt împroșcate și la adresa României. Papagalul lui Putin, isterizat că R.Moldova a primit statutul de candidată la aderarea în UE

Rusia este un cancer pentru întreaga lume și cu atât mai mult pentru românii din R.Moldova, parte a României invadată de ruși, trecută prin genocid, foamete, deportări, detenție politică și rusificare barbară. La toate acestea trebuie să ne gândim acum, cu luciditate și responsabilitate, în contextul amenințărilor demente pe care Kremlinul le împroșcă la adresa României și a R.Moldova. 

Fost președinte al Federației Ruse și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev – una din principalele guri de foc ale propagandei Kremlinului – îi amenință pe românii din dreapta și din stânga Prutului că vor fi ”pedepsiți aspru” după ce R.Moldova a primit statutul de candidată la aderarea în UE. 

Bântuit de năluca României Mari, propagandistul Medvedev acuză România că ar urmări să facă Unirea cu R.Moldova în cadrul UE, avertizând că Moscova nu va sta cu mâinile în sân, întrucât în așa-zisa Transnistria ar trăi circa 220.000 de cetățeni ”ai Rusiei”, ceea ce e o minciună mizerabilă, întrucât acolo trăiesc și mulți români, în ciuda rusificării agresive. 

Medvedev trece însă sub tăcere faptul că Rusia are trupe de ocupație pe teritoriul R.Moldova – facem referire la așa-zisa Transnistria, o uriașă rușine pe obrazul Europei. Războiul pornit de Rusia pe Nistru la începutul anilor ’90 a avut scopul blocării oricărei apropieri de România și menținerea R.Moldova în siajul pestriț al Kremlinului. Același Medvedev ignoră faptul că Rusia șantajează și amenință în mod periodic R.Moldova, menținând-o premeditat într-o situație vulnerabilă și precară din toate punctele de vedere. Dacă trompetele Kremlinului repetă obsesiv că Rusia nu poartă un război cu Ucraina, ci cu NATO – deci poartă un război și împotriva România, membră cu drepturi depine a NATO –, iată că Medvedev amenință acum R.Moldova cu o eventuală invazie, altminteri de ce ar insista cu ”drepturile” și ”interesele” moldovenilor cu cetățenie rusească din așa-zisa Transnistria? 

Ceea ce ne face să revenim la ideea enunțată de la bun început: Rusia este un cancer pentru întreaga lume și cu atât mai mult pentru românii din R.Moldova, parte a României invadată de ruși, trecută prin genocid, foamete, deportări, detenție politică și rusificare barbară.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.