Păpușa de cârpă a lui Putin, Valentina Matvienko, ironii la adresa Moldovei: ”o să vă încălziți cu paie sau gunoi de grajd!”


Păpușa de cârpă a lui Putin, Valentina Matvienko, ironii la adresa Moldovei: ”o să vă încălziți cu paie sau gunoi de grajd!”

Președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, consideră că sprijinul Republicii Moldova pentru sancțiuni împotriva Rusiei și refuzul de a coopera cu țările CSI nu face decât să dăuneze republicii însăși și populației sale. Ea a spus acest lucru la o conferință de presă pe 7 iulie, relatează TASS .

„Au impus sancțiuni. Ei bine, ce sancțiuni poate impune Moldova Rusiei? Desigur, aceasta este o astfel de politică și, din nou, o dorință de a face pe plac Occidentului. Ce sancțiuni ne pot impune? Ei bine, este amuzant. Ei impun sancțiuni împotriva propriului popor și a țării lor”, a spus Matviyenko.

„Vor renunța la benzină? Ei bine, lăsați-i să refuze. Și ce, se vor încălzi cu gunoi de grajd iarna, sau cu paie. Cu ce altceva? Astfel de demersuri nu trebuie luate în serios”, a continuat ea.

Matvienko a sfătuit autoritățile moldovenești în activitățile lor politice și de stat să se ghideze nu după sfaturile din afară, ci după opinia cetățenilor lor.

Reamintim că în data de 23 iunie, Consiliul European a acordat Moldovei și Ucrainei statutul de candidate la UE. Ulterior, președintele parlamentului moldovenesc, Igor Grosu , a declarat într-un interviu că republica se va alătura ulterior sancțiunilor împotriva Rusiei.

„Vom arăta solidaritate cu UE. Atât statutul, cât și aspirația noastră către Europa ne obligă să continuăm să fim solidari. Scopul acestor sancțiuni este oprirea războiului, pentru ca după aceea diplomații să se așeze la masa negocierilor și să găsească o soluție”, a spus Grosu.

Consiliul European, în concluziile summitului din 23 iunie , a cerut „tuturor țărilor să se alăture sancțiunilor UE împotriva Rusiei, în special țărilor candidate”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.