Dodon, absolvent al ”Sorbonei” moldovenești, crede că Putin sau Kozak îl vor scăpa de pușcărie


Dodon, absolvent al ”Sorbonei” moldovenești, crede că Putin sau Kozak îl vor scăpa de pușcărie

Înțelegând foarte bine că după vacanțele de lux (detalii AICI) în Maldive, Seyshelles, Dubai, Grecia, Bulgaria, Rusia ș.a (din 2010 până în 2020 Dodon a fost în peste 20 de vacanțe de lux) ar putea să se oprească, în final, în celula de “lux” a penitenciarului nr.13, cel mai "onest" și "integru" salariat bugetar al Republicii Moldova revine în forță la ceea ce știe și face cel mai bine – minte cu nerușinare în fața reprezentanților propangandei rusești pentru a le cere ajutorul acestora, dar și implicarea autorităților de la Kremlin. Aflat în fața probelor incontestabile ale Procuraturii pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, kuliokarul Dodon se străduie din răsputeri să valorifice presă rusească pentru a ieși basma curată.

Este mai mult decât evident că există o sincronizare perfectă a acțiunilor forțelor antinaționale în frunte cu Dodon și PSRM cu cele de la Moscova. Elogierea repulsivă de către Dodon a "modelului rusesc" și referirea repetată la Vladimir Putin în recentul interviu pentru postul propagandistic al Kremlinului, "Rossia 24" (detalii AICI) denotă dorința nedisimulată a umilului Dodon de a solicita implicarea personală a lui Putin sau Kozak în cazul său. Tocmai de aceea face referire la, chipurile, implicarea Republicii Moldova în chestiunile de geopolitică a Uniunii Europene împotriva Rusiei și la "retorica antirusească" de la Chișinău. Povestea e veche și coincide întocmai cu propaganda oficială rusească împotriva Ucrainei, împotriva noastră, dar și a UE și SUA. Absolventul "Sorbonei moldovenești" ("francofonul" rusofil Dodon compara Universitarea Agrară de la Chisinau, absolvent al căreia este, cu Sorbona pariziană!) atacă virulent necesitatea consolidării capacităților de apărare și de fortificare a sistemului național de securitate în contextul agresiunii militare ruse în Ucraina, mințind intenționat că vom procura din banii noștri tehnică militară în sumă de 40 milioane de euro, în realitate fiind vorba de asistență gratuită din partea UE. Bien sûr, nu putea fi trecut cu vederea nici pericolul "înghițirii" Moldovioarei de către România, în acest sens existând o armonie de invidiat între Dodon și "partenerul strategic" Rusia. 

Cocluzia finală care se impune: e imperios necesar ca Procuratura Anticorupție să finalizeze cât mai curând dosarul "multidemensional" al absolventului "Sorbonei moldovenești", iar instanța de judecată să-i asigure, de acum încolo, un loc stabil în Penitenciarul nr. 13 de la Chișinău. Tergiversarea e doar în favoarea kuliokarului Dodon, dar și a forțelor propagandistice imperiale de la Moscova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.