Doi parlamentari ruși se plâng că Ucraina dispune de "soldați mutanți" ca urmare a unor "experimente secrete" efectuate în biolaboratoare. Reacția unei publicații poloneze: "Aceste declarații ne permit să facem o incursiune în spațiul aflat în capul celor ce conduc Rusia și putem observa că e o lume cu adevărat bizară"


Doi parlamentari ruși se plâng că Ucraina dispune de "soldați mutanți" ca urmare a unor "experimente secrete" efectuate în biolaboratoare. Reacția unei publicații poloneze: "Aceste declarații ne permit să facem o incursiune în spațiul aflat în capul celor ce conduc Rusia și putem observa că e o lume cu adevărat bizară"

Rusia pierde pentru că Ucraina dispune de "soldați mutanți", au declarat doi parlamentari ruși, ceea ce a determinat publicația poloneză TVP World să redacteze un articol ironic cu privire la gândirea, sau lipsa ei, a pionilor Kremlinului, text pe care-l redăm mai jos. 

O veche zicală spune "Rusia nu este un loc, Rusia este o stare de spirit". Un interviu acordat cotidianului rus Kommersant de către Konstantin Kosachev, președintele adjunct al Consiliului Federației Ruse (camera superioară a Parlamentului) și Irina Yarovaya, vicepreședinte al Dumei de Stat (camera inferioară), ne permite să facem o incursiune în spațiul aflat în capul celor ce conduc Rusia și putem observa că e o lume cu adevărat bizară.

Mister rezolvat! Motivul pentru care operațiunea de trei zile de capturare a Kievului și de "denazificare" a Ucrainei continuă de aproape cinci luni e că soldații ucraineni au fost transformați în mașinării criminale mutante ca urmare a "experimentelor secrete" care s-au desfășurat, atenție, în biolaboratoarele sponsorizate de SUA.

După standardele rusești, aceasta este o explicație mult mai bună decât cea privind trupele neantrenate și demoralizate ale Kremlinului, distrugerea completă a logisticii, echipamentele învechite, comandanții incompetenți și mulțimea de alte probleme cu care se confruntă Rusia și armata sa.

După cum a raportat cotidianul rus Kommersant, Kosachev și Yarovaya conduc o comisie de investigare a "biolaboratoarelor" din Ucraina. Ancheta comisiei a produs rezultate uimitoare, descoperind "o serie de boli" prezente în sângele prizonierilor de război ucraineni, ceea ce sugerează că au fost supuși în secret unor experimente ce au avut "scopuri militare".

"Și vedem: cruzimea și barbaritatea cu care se comportă personalul militar al Ucrainei, crimele pe care le comit împotriva populației civile, acele crime monstruoase pe care le comit împotriva prizonierilor de război confirmă că acest sistem de creare a unei mașinării crude și criminale a fost implementat sub conducerea Statelor Unite", a declarat Yarovaya pentru Kommersant.

Cineva s-ar putea întreba dacă doamna Yarovaya nu a confundat accidental concluzia comisiei cu un raport despre faptele "eroice" ale trupelor ruse în locuri precum Bucha, Irpin sau Mariupol.

În orice caz, să revenim la povestea bizară a oficialilor ruși:

"Și acele medicamente care îmbunătățesc performanța și care le sunt încă administrate pentru a neutraliza complet ultimele urme ale conștiinței umane și pentru a-i transforma în cei mai cruzi și ucigași monștri confirmă, de asemenea, acest lucru", a susținut Yarovaya. 

Ea a susținut, de asemenea, că a fost descoperită prezența anticorpilor împotriva hepatitei A și a virusului West Nile în sângele prizonierilor ucraineni, cu care soldații urmau să fie infectați în mod deliberat. Asta s-a întâmplat probabil pentru a crea niște cazaci Hulk supraomenești.

Rusia a afirmat că laboratoarele respective au dezvoltat arme biologice din 2018, iar luna martie 2022 a venit cu un nou val de "descoperiri", mai precis atunci când Rusia a capturat părți ale teritoriului ucrainean. Potrivit generalului Igor Konașenkov, laboratoarele biologice lucrau la patogeneza ciumei bubonice, antraxului și holerei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susținut că laboratoarele lucrează pentru "dezvoltarea de arme biologice țintite din punct de vedere etnic", iar un șef al armatei ruse, Igor Kirillov, a zis că agenții patogeni urmau să fie trimiși pentru a infecta populația rusă folosind păsări migratoare eliberate din Ucraina.

Desigur, orice verificare superficială a faptelor și cunoștințe de bază ale științei permit oricui cu capacitatea de a gândi singur timp de 15 secunde să realizeze că toate aceste afirmații sunt de o absurditate incomensurabilă. Dar, din fericire pentru Kremlin, datorită atât mentalității pasive moștenite de popor de la sovietici, cât și a peste 20 de ani de propagandă putinistă ce a dominat complet peisajul mass-media, dar și a Roskomnadzor (agenția federală responsabilă pentru monitorizarea, controlul și cenzura mass-media), a devenit dificil pentru ruși să verifice faptele sau să acceseze date adecvate. Populația rusă e aproape complet lipsită de capacitatea de a gândi singură. 

Pe de altă parte, constatările comisiei conduse de Kosachev și Yarovaya ar fi subiectul unui film grozav, așa că să sperăm că, după război, Hollywood-ul va prelua ideea pentru al nu știu câtelea film de franciză Marvel.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.