Kuleba: Ne apropiem de impunerea de sancțiuni asupra gazelor rusești! Va fi o adevărată bătălie!


Kuleba: Ne apropiem de impunerea de sancțiuni asupra gazelor rusești! Va fi o adevărată bătălie!

Ucraina nu a identificat existența unor semne de oboseală privind sancțiunile împotriva Kremlinului și se așteaptă ca Uniunea Europeană să impună un embargo asupra gazelor rusești.

"Nu am auzit despre existența unor semne de oboseală privind sancțiunile, iar cu fiecare pachet succesiv pe care Uniunea Europeană îl adoptă, cu toții ne apropiem de momentul istoric al sancțiunilor asupra gazelor și va fi o adevărată bătălie", a declarat ministrul ucrainean de Externe.

Kuleba a menționat, de asemenea, că ar trebui să evaluăm întotdeauna riscurile în mod corespunzător, adăugând totodată că unele forțe din Europa vor face presiuni asupra Uniunii Europene și statelor membre ale UE pentru a relaxa sancțiunile.

"Dar... cred că toate Guvernele europene ar trebui să fie conștiente că 'liniștirea' lui Putin și relaxarea sancțiunilor nu reprezintă modalitatea de rezolvare a problemelor. Aceasta este calea spre multiplicarea problemelor", a conchis acesta. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.