VIDEO. Tiranul de la Kremlin a dezvăluit „obiectivul” principal al războiului din Ucraina și i-a felicitat pe „bravii soldați ruși” care luptă pentru „pace”


VIDEO. Tiranul de la Kremlin a dezvăluit „obiectivul” principal al războiului din Ucraina și i-a felicitat pe „bravii soldați ruși” care luptă pentru „pace”

Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, la aproape jumătate de an de la declanşarea războiului împotriva Ucrainei, relatează DPA.

În faţa invitaţilor externi la un forum militar anual organizat în apropiere de Moscova – ARMY-2022 - liderul de la Kremlin a susţinut încă o dată că ''teritoriul regiunii Donbas este eliberat pas cu pas'', precizând că „bravii soldați ruși își îndeplinesc cu onoare datoria”. „Ei luptă pentru Rusia, pentru o viață pașnică, în pace, în Republicile Lugansk și Donețk”, a mai spus Putin la forumul respectiv, unde o ritmată muzica patriotică aducea aminte de îndepărtatele vremuri staliniste. VIDEO AICI!

În cadrul reuniunii au fost prezentate tancuri şi rachete ruseşti, Putin lăudând companiile producătoare de arme ruseşti pentru faptul că echipează forţele militare cu ''arme moderne, care astăzi contribuie la victorie''.

Compania rusă de stat Rosoboronexport a subliniat că sancţiunile occidentale contra Moscovei nu afectează exporturile de echipament militar rusesc. Până la finalul lui 2023, 5 sisteme de apărare S-400 vor fi livrate Indiei, a spus şeful Rosoboronexport, Aleksandr Miheev.

Totuşi, directorul Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Şugaev, a recunoscut că s-au înregistrat anumite probleme logistice ''legate de evenimentele politice''.

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Kievul se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Sursa: Agerpres, Twitter



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.