Ucrainenii zdruncină Crimeea, semănând teroare. Cel puțin patru explozii au fost semnalate la Sevastopol, lângă un aeroport militar rusesc


Ucrainenii zdruncină Crimeea, semănând teroare. Cel puțin patru explozii au fost semnalate la Sevastopol, lângă un aeroport militar rusesc

Cel puţin patru explozii s-au produs, joi seară, într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc Belbek (foto sus), situat la nord de Sevastopol, în peninsula Crimeea, ocupată abuziv de Rusia în 2014.

Separat, guvernatorul Sevastopolului a declarat că forţele ruse antiaeriene ar doborât un vehicul aerian fără pilot, mai exact o dronă ucraineană aflată deasupra aeroporului Belbek. Guvernatorul Mihail Razvojaiev a scris pe Telegram că nu există daune.

Krym.Realii (Crimea.Realities, un proiect de presă al Radio Europa Liberă) relatează că localnicii ar fi auzit, pe lângă explozii, și împușcături, în apropierea aeroportului Belbek.

Canalul rusesc de Telegram „PE Sevastopol" anunța că în diferite cartiere din Sevastopol s-au auzit sirene, iar locuitorii au văzut mașini ale Ministerului pentru Situații de Urgență îndreptându-se spre Belbek. 

De altfel, liderii militari ruși din regiune și-au manifestat recent îngrijorarea cu privire la siguranța Crimeii, după ce, la începutul acestei săptămîni, un depozit de muniție a sărit în aer în nord, iar mai multe explozii au fost auzite și în centrul regiunii, la o bază aeriană militară din Gvardeyskoye. O cale ferată a fost, de asemenea, avariată în apropiere de Dzhankoi/Djankoi, tot în nordul peninsulei.

Rușii dau vină pe „sabotori”, iar ucrainenii, deși nu recunosc oficial atacurile, au dat de înțeles că s-ar afla în spatele loviturilor.

Într-o postare pe Twitter,, Ministerul britanic al Apărării (MoD) preciza că Dzhankoi și Gvardeyskoye găzduiesc două aerodromuri militare rusești cheie în Crimeea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.