Rușii din linia întâi sunt terifiați de apropierea datei de 24 august – ZIUA INDEPENDENȚEI UCRAINEI! Soldat rus, într-o discuție cu mama sa: „Ne vor ataca masiv”/ „Sunt atât de mulți! Ne vor spulbera! Nimeni nu va mai ști vreodată că am fost aici!”


Rușii din linia întâi sunt terifiați de apropierea datei de 24 august – ZIUA INDEPENDENȚEI UCRAINEI! Soldat rus, într-o discuție cu mama sa: „Ne vor ataca masiv”/ „Sunt atât de mulți! Ne vor spulbera! Nimeni nu va mai ști vreodată că am fost aici!”

Serviciul secret al ministerului Apărării din Ucraina a dat publicității, pe canalul său de Telegram, înregistrarea unei convorbiri telefonice între un soldat rus și mama sa din care reieșea că trupele Moscovei sunt efectiv terifiate de apropierea zilei de 24 august – Ziua Independenței Ucrainei (care este și Ziua Națională).  

Soldatul rus i se confesa mamei sale că sunt nenumărate zvonuri cu privire la operațiuni militare de amploare din partea ucrainenilor în perioada respectivă pentru a marca în stil grandios o zi atât de însemnată. 

„Va fi un spectacol în care ne vor executa”, mai spune militarul, plângându-se și despre numărul tot mai mic al soldaților de pe front.

Publicația Ukrainska Prava a redat câteva pasaje din dialogul celor doi. 

„Mama: Ce se întâmplă, Sașa?

Fiul: Nimic. Numai vești proaste. Ăștia (ucrainenii, n.red) ne vor ataca masiv înainte de 24 august. Știi ca să marcheze în stil mare Ziua Independenței. Vor să organizeze un adevărat spectacol al execuțiilor.

Mama: Păi poate ai noștri vor lua niște măsuri, poate vor întări trupele. Băieții noștri vor veni sigur cu ceva.

Fiul: Unul dintre soldați – odihnească-se în pace! - a spus odată: „Vom rămâne cu toții aici" (în sensul că toți vor muri în Ucraina, n.red.). Cred că avea dreptate.

Mamă: Va fi bine. Ne te mai îngrijora. Cred că ai noștri nu vor lăsa să se întâmple asta, nu îi vor lăsa să avanseze. Nu, asta nu se va întâmpla.

Fiul: Comandantul brigăzii noastre trebuie să fie judecat pentru toate astea. El este cel care ar trebui să fie executat. Un nenorocit. A vrut să rămânem aici pentru încă o tură, a treia. Idiot! Nu mai are cine să lupte, nu a mai rămas nimic. Nenorociții naibii!

Mamă: Nu te mai îngrijora, totul va fi bine. Cred că nu vor lăsa să se întâmple asta, nu vă vor lăsa acolo, nu vor uita de voi. 

Fiul: Ei (alți soldați ruși, n.red) ne-au spus cât de mulți sunt inamicii și că pur si simplu ne vor spulbera. Nimeni nu va mai ști vreodată că am fost aici!”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.