VIDEO. „Înmormântare veselă” sau „Moscova nu crede în lacrimi”? Cum de „rămășițele” Dariei Dughina au arătat impecabil, deși mașina acesteia s-a făcut scrum? De ce erau părinții îndoliați atât de joviali? / O prezența importantă la catafalc: „oligarhul lui Dumnezeu”, cel care spunea recent că Putin merită să fie „împărat al Rusiei”


VIDEO. „Înmormântare veselă” sau „Moscova nu crede în lacrimi”? Cum de „rămășițele” Dariei Dughina au arătat impecabil, deși mașina acesteia s-a făcut scrum? De ce erau părinții îndoliați atât de joviali? / O prezența importantă la catafalc: „oligarhul lui Dumnezeu”, cel care spunea recent că Putin merită să fie „împărat al Rusiei”

Numeroase postări pe Twitter atrag atenția asupra a cel puțin două bizarerii remarcate în timpul funeraliilor Dariei Dughina, fiica ultranaționalistului rus Aleksander Dughin ucisă sâmbătă seară de o bombă aplasată în autoturismul cu care se deplasa: decedata nu prezenta urme de arsuri sau alte răni la nivelul feței față, deși mașina care a sărit în aer s-a făcut scrum (foto jos), iar părinții îndoliați păreau nu doar relaxați, ba chiar au avut puterea să și râdă la un moment dat. 

 

 

 

În plus, Dughin a părut că folosește tristul prilej pentru a-și promova din nou controversatele idei, fără a pune o secundă la îndoială versiunea oficială servită de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei care a acuzat serviciile secrete ucrainene de comiterea asasinatului, deși este evident că Ucraina nu ar avea mai nimic de câștigat în urma unei asemenea operațiuni care servește mai degrabă Kremlinului. „Martiriul” tinerei Dughina – o susținătoare înfocată și vehementă a războiului și „denazificării” din Ucraina – a oferit practic propagandei și politicienilor ruși un nou prilej de a se dezlănțui la adresa „naziștilor” de la Kiev și de a stimula ura opiniei publice la adresa ucrainenilor în condițiile în care tot mai multe voci, tot mai mulți soldați întorși de pe front acuză nu doar lipsa de cauză a războiului, ci și condițiile mizerabile în care luptă militarii ruși. 

PODUL a detaliat AICI povestea spusă de un soldat rus care a fost nevoit apoi să fugă peste hotare. 

Alături de familia Dughin, la priveghiul organizat Dariei Dughina, s-a aflat un personaj controversat, un susținător aprig al asaltului Rusiei împotriva Ucrainei, sancționat de SUA și Uniunea Europeană încă din 2014 pentru rolul jucat în anexarea Crimeii și pentru implicarea sa într-o serie de acțiuni menite să destabilizeze Ucraina. Este vorba despre „oligarhul lui Dumnezeu” Konstantin Malofeev, 48 de ani, un finanțator generos al conservatorismului rusesc pe care îl promovează agresiv prin intermediul grupurilor de presă pe care le deține (sau le finanțează). În luna iunie, Malofeev, afirma public că Vladimir Putin merită să fie „împărat al Rusiei".
 

 

 

În 2019, Bulgaria i-a interzis lui Maloofeev (foto sus, stânga, alături de Dughini) accesul pe teritoriul său pentru o perioadă de zece ani, sub suspiciunea că a acționat ani de zile în vederea consolidării influenței Rusiei, cu complicitatea unui fost spion rus, Leonid Reşetnikov, adjunctul „oligarhului orthodox” în cadrul organizaţiei ”Vulturul cu două capete”. Un fost deputat bulgar, Nikolai Malinov, a fost acuzat de autoritățile de la Sofia că ar fi încercat să faciliteze achiziţionarea de către Konstantin Malofeev a unor publicaţii, unei instalaţii de producţie de armament şi a diverse întreprinderi.

Alexander Dughin, 60 de ani, a spus că fiica sa a murit pentru Rusia și a cerut victoria asupra Ucrainei.

Primele cuvinte pe care am învățat-o, pe când era copil, au fost Rusia, statul nostru măreț, națiunea noastră, imperiul nostru”, a spus Alexander Dughin.

„Am vrut să-mi cresc fiica așa cum vedeam eu persoana ideală. În primul rând, credincioasă. Și-a petrecut întreaga copilărie în tabere ortodoxe și a mers la biserică, iar acest lucru este important. Dar am vrut să fie o ortodoxă inteligentă. Așa că eu și mama ei am sfătuit-o să devină filosof. Și a devenit. Nu șiu cât de profundă este ca filosof, dar a încercat să se dezvolte în direcția aceasta”, a mai spus Aleksandr Dughin la priveghiul fiicei sale, subliniind că „Dașa” a murit pentru victoria Rusiei: „Dacă moartea ei tragică a afectat pe cineva, ea ar fi avut o singură dorință: «Nu mă plîngeți! Nu mă glorificați! Luptați pentru măreața noastră țară! Apărați credința noastră, ortodoxia noastră sfântă, iubiți poporul nostru rus!». Pentru că ea a murit pentru popor. A murit pentru Rusia. Pe front. Iar acest front este aici. Nu acolo, aici. În fiecare din noi. Cel mai mare preț plătit poate fi justificat doar de victorie. A trăit în numele victoriei, a murit în numele victoriei noastre ruse.”

Televiziunea de stat rusă a transmis în direct priveghiul organizat într-o sală a centrului de televizune Ostankino din Moscova și discursurile diverșilor oficiali care i-au adus un omagiu tinerei Dughina, moartă la doar 29 de ani. VIDEO la finalul textului

Un deputat controversat al Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Slutsky, a cerut ca o piață din Kiev să fie redenumită în onoarea Dariei odată ce „denazificarea” – codul pentru anexarea la Rusia a Ucrainei – va fi „finalizată”. Anterior, Slutsky se adresase auditorului cu o frază foarte aproapiată de un celebru slogan nazist „O singură țară. Un președinte. O singură victorie!" ("Ein Volk, ein Reich, ein Führer").

„Ea nu a murit în van... Cu sângele martirilor noștri devenim mai puternici", a declarat și oligarhul Maloofeev, descris de publicația independent „The Moscow Times” drept un prieten apropiat al familiei Dughin.

„Moartea prematură a dragei și iubitei noastre Dașa ne va ajuta să câștigăm acest război", a mai spus el. Malofeev este fondatorul și proprietarul postului de televiziune ortodox Tsargrad, unde Dughina a lucrat ca „jurnalist”.

 



 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.