Procurorii să investigheze dacă Dosarul Anabolizantelor are legătură cu finanțarea ilegală a PSRM și a lui Dodon cu bani rusești. De ce a fost îngropat dosarul? Mai sunt de actualitate anabolizantele la Moscova?


Procurorii să investigheze dacă Dosarul Anabolizantelor are legătură cu finanțarea ilegală a PSRM și a lui Dodon cu bani rusești. De ce a fost îngropat dosarul? Mai sunt de actualitate anabolizantele la Moscova?

Cu toate că așa-numitul dosar al anabolizantelor a avut o maximă rezonanță politică și socială în R.Moldova, iată că de o îndelungată perioadă nu mai știm nimic despre el și despre intențiile procurorilor.  

Oamenii legii ar trebui să investigheze dacă dosarul anabolizantelor are legătură cu finanțarea ilegală a PSRM și a lui Igor Dodon cu banii Rusiei. Amintim că în acest tun ilegal a fost implicat fostul ambasador al lui Dodon în Federația Rusă – dubiosul Andrei Neguța, fost deputat comunist și PSRM-ist.  

Ex-deputat și ambasador, Iurie Reniță punctează pe Facebook această problemă:

”Mai sunt de actualitate anabolizantele la Moscova?  

Un prieten de pe Facebook mă întreabă, cu insistență, ce se mai întâmplă cu dosarul anabolizantelor, în care a fost implicat ex-ambasadorul lui Igor Dodon în Federația Rusă, tot el fost deputat și fruntaș PCRM, apoi PSRM și consilier prezidențial pentru politică externă, Andrei Neguța?  

Mă așteptam ca prietenul virtual să mă întrebe, în primul rând, de ‹calitățile diplomatice inconfundabile› ale politrukului PCRM/PSRM-ist și pe urmă de implicarea pretinsului diplomat în activități ilegale.  

Deși a fost un dosar de maximă rezonanță politică și socială (despre care Dodon nu avea cum să nu cunoască!), nu mai știu care-i situația în prezent cu acesta. Ar avea dosarul respectiv vreo tangență cu finanțarea ilegală a PSRM-ului și a lui Igor Dodon? Cred că Procuratura și instanțele de judecată demult ar fi trebuit să dea verdictul.

Apropos, că veni vorba de ‹activități diplomatice›. Aș vrea să aflu și eu de la Procuratura Generală în ce stadiu de examinare (sau finalizare) este un alt faimos dosar despre sediul și terenul consulatului nostru de la Odesa, nu de alta, dar Vladimir Andronachi și complicii lui (inclusiv de la Guvern și Externe) ar putea să se supere că nu mai sunt ‹băgați în seama›?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.