DOCUMENT: Cum a încercat Ivan Ceban să anuleze Acordul de Asociere al R.Moldova cu UE, împreună cu Dodon și PSRM. Slugoiul pozează în ”proeuropean” la ordinele FSB-GRU


DOCUMENT: Cum a încercat Ivan Ceban să anuleze Acordul de Asociere al R.Moldova cu UE, împreună cu Dodon și PSRM. Slugoiul pozează în ”proeuropean” la ordinele FSB-GRU

Într-un moment în care rusofilul și românofobul Ivan Ceban lansează, la comanda Rusiei, evident, un partiduleț cică ”proeuropean”, care însă servește numai intereselor Kremlinului, deputatul PAS Dumitru Alaiba publică, pe Facebook, proiectul de lege semnat de Ceban și de mulți alți PSRM-iști cu scopul de a denunța și de a anula Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Pe-atunci, Ivan Ceban era mâna dreaptă a lui Igor Dodon. 

Amintim că același Ceban – împreună cu Dodon și Chicu, la comanda aceleași Rusii – s-a asigurat că ajutoarele trimise necondiționat de România, în contextul pandemiei Covid, au fost primite noaptea sub podul de la Telecentru, într-o periferie sordidă. Amintim că Ivan Ceban vine deseori în România la cerșit de bani și imagine, mințind că ar fi mare ”român”, deși e trimis aici de FSB-GRU. Motiv pentru care ar trebui să i se interzică accesul pe teritoriul României, la fel ca în cazul agentului FSB Iurie Roșca.

Podul.ro vă prezintă avertismentul lui Dumitru Alaina, deopotrivă cu documentul prezentat de acesta: 

”Anul 2014. Rusia anexează Crimeea și încurajează separatismul din estul Ucrainei, inclusiv susține începerea conflictului militar din Donbas. Ambiția a fost mai mare. S-a încercat operațiuni similare și în Harkiv, și în Odesa, și alte orașe din sudul și estul Ucrainei.

Era nevoie de tensionare și în Moldova. 

În Moldova agenții pro-ruși din PSRM depuneau eforturi supraumane să tensioneze situația, alimentând antieuropenismul și separatismul. 

În imagine un proiect de lege semnat de socialiști, inclusiv Ivan Ceban, pe atunci mâna dreaptă a lui Dodon, de a DENUNȚA Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Adică, de a-l ANULA. 

Doar un exemplu despre tot ce trebuie să știm despre „europenismul” lui Ceban. Îmi amintesc mai multe. 

Eu tot înțeleg. Se schimbă echipe, se schimbă guverne, inclusiv partide. Dar nu poți să fii azi prorus și să duci Moldova spre uniunea vamală, luptând cu integrarea europeană, iar mâine să devii proeuropean. 

Ține de valorile din care ești construit. Dacă le ai, desigur”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.