Ambasadorul Germaniei în Marea Britanie vorbește în numele întregii Europe: "Există riscul ca sprijinul european pentru Ucraina să scadă"


Ambasadorul Germaniei în Marea Britanie vorbește în numele întregii Europe: "Există riscul ca sprijinul european pentru Ucraina să scadă"

Ambasadorul Germaniei în Marea Britanie a vorbit în numele întregii Europe, precizând că există riscul ca sprijinul public la nivel european pentru Ucraina să scadă în această iarnă, pe măsură ce criza energetică se intensifică.

Întrebat dacă Germania este îngrijorată că sprijinul politic pentru Ucraina va scădea pe fondul condițiilor dure din timpul iernii, Miguel Berger a spus: "Cred că aceeași provocare e și pentru Marea Britanie, pentru Franța, respectiv pentru toată Europa. Modul în care Putin folosește gazul ca armă și pune presiune asupra societăților noastre – vrea să ne testeze determinarea. Evident, va depinde foarte mult de pachetele de ajutor puse la dispoziție de guvernele noastre".

El a spus că Guvernul german a început devreme, acordând granturi companiilor, plăți directe către gospodării și a purtat discuții cu sindicatele și angajatorii. Însă, Berger a recunoscut că "există riscul" ca sprijinul pentru Ucraina să scadă.

Totodată, chestionat dacă este înțelept să căutăm noi acorduri energetice cu "liderii autocrați", Miguel Berger a spus: "Nu există altă opțiune decât să căutăm în altă parte, dar în același timp încercăm să grăbim cât mai mult posibil tranziția energetică. – în prezent, jumătate din electricitatea noastră provine din energie regenerabilă, dar evident aceasta nu este o soluție pe termen scurt. De aceea, avem o discuție pe tema nucleară și avem o discuție despre redeschiderea – doar ca măsură foarte temporară – a unor centrale pe cărbune".

Acesta a mai precizat că măsurile guvernamentale, cum ar fi scăderea temperaturii în clădirile de birouri și interzicerea piscinelor încălzite "ar trebui să ofere un exemplu oamenilor că trebuie să ia măsuri pentru a economisi energie"

"Nu există o altă cale. Jumătate din încălzirea noastră din Germania este pe gaz. Cel mai bun mod de a avea gaz pentru iarnă este să începeți să economisiți cât mai curând posibil!", a completat acesta. (sursa: The Guardian)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.