Nicușor Dan se face vinovat de rele tratamente împotriva bucureștenilor. Primarul care a interzis furnizarea apei calde. Mii de familii din Sectorul 5 nu au apă caldă de peste 2 luni. Bătrâni, mame și copii supuși unui tratament inuman și umilitor. NU ”avariile” sunt de vină


Nicușor Dan se face vinovat de rele tratamente împotriva bucureștenilor. Primarul care a interzis furnizarea apei calde. Mii de familii din Sectorul 5 nu au apă caldă de peste 2 luni. Bătrâni, mame și copii supuși unui tratament inuman și umilitor. NU ”avariile” sunt de vină

Primarul Nicușor Dan se face vinovat de rele tratamente împotriva a numeroși bucureșteni. În timp ce dumneavoastră citiți aceste rânduri, mii de familii din Sectorului 5 nu au apă caldă de mai bine de două luni – da, de două luni neîncheiate, ați citit corect. E vorba despre tratamente inumane și umilitoare cauzate de incompetența și indiferența unei autorități.  

Domnule Nicușor Dan, cumva suntem bombardați? Au căzut bombe în Sebastian, Sălaj, Malcoci, Bârcă și Mărgeanului? A picat vreun meteorit? Cum de vă permiteți să aprobați sistarea furnizării de apă caldă timp de peste două luni, pentru mii și mii de familii, fără să comunicați nimic?

Lăsați-ne cu ”avariile”, pentru că am făcut o anchetă și am aflat că avariile nu prea există, iar alea pe care le-am documentat nu pot explica situația. De fapt, e vorba de indiferența dumneavoastră și de incompetența pe care o girați în imediata dumneavoastră proximitate și în special la Termoenergetica București. Mai exact, ați aprobat un plan de lucrări total anapoda, care nu e anunțat, desfășurat și explicat nicăieri, motiv pentru care s-a ajuns la situația ca mii de familii să stea fără apă caldă mai bine de două luni. Și nici măcar nu facem referire la situația din întregul București. 

Ne puteți explica pe ore, zile și nopți (inculsiv sâmbete și duminici) ce mărețe lucrări s-au făcut în zona amintită, timp de peste două luni de zile neîncetat, astfel încât să fie posibil ca nici acum să nu fie furnizată apa caldă în condițiile legii? Așa se-ntâmplă în Occident, domnule Nicușor, așa fac primarii cu care aveți indolența de a vă compara. Există planuri de lucrări postate pe site-uri oficiale, lucrări reale, să ne-nțelegem, care explică minut cu minut de ce locuitorii, care sunt suprataxați și care plătesc salariile celor de la stat, nu au apă caldă. Cu așa ceva nu se glumește și nici nu se tace în lumea civilizată. Dumneavoastră și bugetivorii pe care-i tolerați la Termoenergetica nu aveți pic de transparență, vă bateți joc de noi. Nici măcar nu aveți minimul bun simț de a comunica. E prea ocupată cu imaginea vreunui ministru consultanta dumneavoastră? Și ea tot cu bani publici e îndopată. 

Vă faceți vinovat de rele tratamente, mai exact de tratamente inumane și umilitoare în formă recidivantă, împreună cu întreaga conducere a Termoenergetica București. Lăsați bătrâni, mame și copii fără apă, grădinițe și magazine. Sunteți tată, ați schimbat vreodată pamperși fără apă caldă? Măcar farfurii ați spălat fără apă caldă? Vom prezenta în curând și cazul unei bătrâne care a ajuns la urgență cu arsuri grave, după ce s-a împiedicat în casă cu o oală plină cu apă fierbinte, din cauza dumneavoastră și a rebuturilor pe care le mențineți în funcții. 

Să știți că încadrarea la ”rele tratamente” nu e deloc greu de obținut în cazul dumneavoastră, și nici deschiderea unei spețe în acest sens. Cine e capabil de așa ceva nu ar mai trebui să ocupe o funcție publică. Eventualele ”necesități publice” pe care le-ați invoca n-ar sta în picioare, nu puteți lăsa mii și mii de oameni fără apă caldă, premeditat și fără avarii, luni în șir, doar ca să vă faceți dumneavoastră pandaliile. Fie iarnă, fie vară, fie orice anotimp. Cu atât mai mult vă faceți vinovat de rele tratamente cu cât în cele mai multe blocuri e interzisă montarea de centrale termice (am documentat și aspectul acesta).  

Podul.ro a criticat-o în cei mai duri termeni pe Gabriela Firea și va continua să o facă – PSD-ista a fost și este un dezastru de proporții. PSD-ul în general NU poate oferi o soluție pentru București. Însă domnule Nicușor Dan, la capitolul sistării apei calde, dumneavoastră ați bătut absolut toate recordurile FSN/PDSR/PSD de la Revoluție până-n prezent. E o evidență ce poate fi demonstrată și matematic, poate că așa înțelegeți. Iarna trecută a fost cea mai sinistră iarnă în Sectorul 5 din ultimii 30 de ani, perioada ceaușistă fiind singura ce ar putea suporta vreo comparație. În zona Sebastian, de-a lungul iernii nu au existat două săptămâni legate în care să fie furnizată apa caldă, iar în general, de când ați apărut dumneavoastră la butoane, nu au existat niciodată nici măcar trei săptămâni cu apă caldă. Asta se întâmplă de 2 ani, de când ați ajuns primar la București mințind că o să țâșnească lavă pe țevi. Și în tot timpul asta site-ul Termoenergetica și aplicația aferentă, care au costat mult mai mult decât fac, anunță lucrări peste lucrări. Cu ce scop? Cu ce urmări? Niciodată nu sunt prezentate oficial, niciodată nu sunt defalcate pe ore și pe zile, să știe lumea de ce vă plătește salariile. Și, după cum vedeți, niciodată nu se termină, niciodată nu se rezolvă. Gata cu răbdarea! 

Și-apoi, de unde chestia asta cu o țârâială rece și neîntreruptă în locul apei calde? Un fel de flegmă, un soi de pipi. Asta a apărut doar după apariția dumneavoastră, domnule Nicușor Dan, PSD-ul nu se gândise încă la așa program. Or în cazul acesta, protejarea și susținerea absurdă a unui rebut de frica revenirii altor rebuturi nu este o opțiune viabilă pentru niciun om întreg la minte. Domnule Nicușor Dan, aveți nesimțirea să faceți program de încălzit apă pentru mii de familii. Sunteți principalul vinovat pentru tot acest timp pierdut și chinuit. 

Și-apoi, domnule Nicușor Dan, în puținele zile în care ni se dă apă caldă, de ce se sistează furnizarea ei la orele 16.30-17.00, când ajung oamenii acasă de la serviciu? Asta este o nouă găselniță apărută tot după venirea dumneavoastră la Primărie. Sunteți absolut sigur că nu ați semnat niște ”programe de lucrări” de la Termoenergetica București care prevăd toate abuzurile și bătăile astea de joc? Dar sâmbetele și duminicile de ce nu prea fac parte dintre puținele zile cu apă caldă? 

Sunteți cumva sabotat? Ieșiți și spuneți public asta sau mandatați-o pe Andreea Udrea să născocească repede ceva. Când vă scremeați să câștigați alegerile, comunicarea dumneavoastră anunța că veți băga lavă pe conducte, să iasă și acum pe interval. La fel ar trebui să o facă și influencerii dumneavoastră, pe care îi plătiți la secret cu bani publici. Nu mai bine le-am publica și lor numele, ca să afle bucureștenii cine și pe ce sume vă spală, în timp ce supuneți copii, mame și bătrâni la tratamente inumane și umilitoare?  Dacă la Gabriela Firea toate aspectele aste erau blamabile și ilegale, pe bună dreptate, de ce nu ar fi blamabile și ilegale și în cazul dumneavoastră? 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.