”Fii de cățea, această țară nu ar trebui să existe!”: directorul Russia Today, Anton Krasovsky, care a cerut uciderea ucrainenilor, va fi judecat în Ucraina


”Fii de cățea, această țară nu ar trebui să existe!”: directorul Russia Today, Anton Krasovsky, care a cerut uciderea ucrainenilor, va fi judecat în Ucraina

Autoritățile de la Kiev au finalizat o anchetă preliminară în cazul directorului oficinei propagandistice rusești RT, Anton Kuznetsov-Krasovskyy. Acesta a folosit în mod repetat toate platformele media pe care le are la dispoziție pentru a îndemna public la săvârșirea genocidului rusesc împotriva ucrainenilor, la eliminarea independenței Ucrainei și la răsturnarea ordinii constituționale a acestui stat suveran.

Situația a fost anunțată într-un raport emis de Biroul Procurorului General al Ucrainei. 

”Ancheta a stabilit că inculpatul, în calitate de persoană publică care influențează audiența canalelor de televiziune rusești, în perioada ianuarie-aprilie 2022, a efectuat apeluri publice la genocidul poporului ucrainean și la schimbarea violentă și răsturnarea ordinii constituționale”, se arată în raport.

Căpetenia RT se află în prezent pe lista de sancțiuni a UE pentru conceperea și răspândirea de propagandă menită ”legitimării” genocidului săvârșit de Rusia.

Investigația preliminară a fost realizată de către anchetatorii SBU/SSU. Aceștia au colectat o bază de probe cuprinzătoare pentru urmărirea penală.

În special, a fost documentat faptul că numitul Kuznetsov-Krasovskyy a vorbit în mod repetat, în cei mai negativi și mai mincinoși termeni, despre:

– Ucrainenii ca națiune;

– Existența Ucrainei ca stat independent și suveran;

(Anton Kuznetsov-Krasovskyy)

Individul a incitat în mod permanent la genocid. În publicațiile sale postate pe canalele YouTube și Telegram, rasistul a cerut autorităților ruse să îi distrugă fizic pe ucraineni: ”Băieți, ei bine, evident că trebuie să ne adunăm. Adună-te, nu te mai gândi la ‹frați›. Ei nu sunt frații noștri. Am crescut acolo, știu ce spun: Lovește-i! Haideți! Ajunge!"

El a răspândit propagandă antiucraineană nu doar pe canalul de televiziune, dar a creat și videoclipuri ”de autor” de genul: "Fii de cățea, această țară nu ar trebui să existe!” În același timp, el i-a convins pe telespectatori de oportunitatea unei așa-numite ”operațiuni militare speciale” (adică războiul genocidar al Rusiei) pe teritoriul Ucrainei.

”În prezent, ancheta preliminară a fost finalizată în cadrul procedurilor penale inițiate în temeiul părții 2 a articolului 442 din Codul penal al Ucrainei (genocid, îndemnuri publice la genocid, precum și producerea de materiale cu îndemnuri la genocid în scopul difuzării sau distribuirii acestora). Actul de acuzare a fost transmis în instanță”, a precizat serviciul de presă al SBU.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.