Cei care îi ridică osanale dictatorului comunist Gorbaciov insultă impardonabil victimele Gulagului. Cauză a putinismului, ”perestroika” ne-a adus 20 de ani de retrocomunism iliescian. ”Niciun rus nu a făcut vreodată bine Europei” – concluziile scriitorului Cristian Bădiliță


Cei care îi ridică osanale dictatorului comunist Gorbaciov insultă impardonabil victimele Gulagului. Cauză a putinismului, ”perestroika” ne-a adus 20 de ani de retrocomunism iliescian. ”Niciun rus nu a făcut vreodată bine Europei” – concluziile scriitorului Cristian Bădiliță

Scriitorul, traducătorul și teologul Cristian Bădiliță reacționează, pe Facebook, în contextul valului de indivizi și individe care îl elogiază de o manieră dezgustătoare pe fostul dictator comunist Mihail Gorbaciov, jignindu-le impardonabil pe victimele celor care, înainte de a inventa ”perestroika”, au organizat Gulagul. 

”Perestroika” nu a reprezentat decât o încercare de salvare a dictaturii comuniste, NU a fost nicio eliberare. URSS s-ar fi prăbușit oricum, probabil cu niște costuri mult mai mari pentru Kremlin. ”Perestroika” a apărut doar în momentul în care URSS și-a dat seama că nu mai putea teroriza planeta. 

Laudele imbecile aduse lui Gorbaciov sunt cu atât mai impardonabile cu cât ”perestroika” a costat enorm România, mai exact e vorba despre cei 20 de ani de retrocomunism iliescian, care au deturnat țara, prin mineriade și securism, de la parcursul spre NATO și UE. 

Cum adică ne-a ”eliberat” Gorbaciov?! Nu mai insultați memoria tinerilor morți în decembrie ‘89. Sacrificiul acestora ne-a eliberat, NU Rusia! NU există comunism cu ”față umană”. 

”Niciun barbar rus nu a dorit și nu va dori vreodată binele Europei. Nuanțiștii să comenteze la Moskva!”, este verdictul lui Cristian Bădiliță, ale cărui comentarii le prezentăm în cele ce urmează: 

”Niciun rus nu a făcut vreodată bine Europei. Niciunul. Rușii au slăbit presiunea atunci cînd nu au mai putut teroriza Europa. Așa cum s-a întîmplat și în a doua jumatate a anilor 1980. 

Perestroika nu are absolut niciun merit pentru noi. A fost un moment de slăbiciune a statului terorist de la răsărit. Atît. Cine elogiază perestroika jignește impardonabil victimele celor care, înainte de a inventa perestroika, au organizat Gulagul. ACEIAȘI. Perestroika este momentul de respiro al stalinismului și cauza directă a putinismului. Perestroika nu a fost nicio eliberare, ci o tentativă de salvare a comunismului. La noi, perestroika a fost cauza celor 20 de ani de retrocomunism iliescian care a distrus altă generație. 

Niciun barbar rus nu a dorit și nu va dori vreodată binele Europei. Nuanțiștii să comenteze la Moskva!

Singura știre importantă a zilei: suspendarea acordului din 2007 privind acordarea vizelor barbarilor ruși care fac turism în Europa ca și cum războiul LOR din Ucraina ar inexista. Comunistul sovietic decedat ieri a susținut categoric invadarea Ucrainei de către Rusia, iar pacifismul lui e o gogoriță (un criminal cu față aparent umană). Analiza demolatoare și pertinenta a lui Thierry Wolton, cel mai competent cunoscător al comunismului sovietic din Franța”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.