Macron, perseverent în a nu-și schimba în vreun fel abordarea în raport cu regimul Putin: "Franța va continua să dialogheze cu Rusia!"


Macron, perseverent în a nu-și schimba în vreun fel abordarea în raport cu regimul Putin: "Franța va continua să dialogheze cu Rusia!"

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat ieri că va continua dialogul cu Rusia pe fondul războiului la scară largă pe care Kremlinul îl duce împotriva Ucrainei. 

Acesta a insistat că dialogul cu Moscova este imperativ pentru a evita escaladarea conflictului și, în cele din urmă, pentru a ajuta la stabilirea condițiilor pentru o pace negociată.

Macron a precizat: "Franța va continua să dialogheze cu Rusia. Cine vrea ca Turcia să fie singura putere din lume care continuă să dialogheze cu Rusia?".

Liderul francez a mai spus că țara sa va acorda un sprijin pe termen lung Ucrainei, atât în plan economic, cât și umanitar, respectiv militar, dar a avertizat totodată că una dintre provocările-cheie va consta în asigurarea unității europene în fața Rusiei.

"Unitatea europeană este cheia, diviziunea fiind unul dintre obiectivele de război ale Rusiei", a adăugat Macron. 

Macron a fost criticat în trecut de Ucraina și de aliații est-europeni atât pentru ceea ce ei au considerat a fi un sprijin minor acordat de Paris Kievului din 24 februarie încoace, cât și pentru dialogul său constant cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. (sursa: Sky News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.