Prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, semnal absolut neașteptat de schimbare a viziunii față de Biserică!


  • ACP
  • Sep 3, 2022 16:09
  • 1729
Prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, semnal absolut neașteptat de schimbare a viziunii față de Biserică!

După o lungă perioadă de respingere a creștinismului de către bună parte din lumea politică suedeză, atacurile venind, în special, din zona social-democraților, care conduc acum guvernul, prim-ministrul Madgalena Andersson dă un semnal absolut neașteptat de schimbare a viziunii față de Biserică. 

Mai exact, ea a declarat, într-un interviu acordat publicației Dagen, că bisericile sunt esențiale pentru societate și că s-a gândit chiar să se alăture din nou Bisericii, pe care a părăsit-o la vârsta de 18 ani, chiar dacă în continuare nu crede în Dumnezeu. 

Magdalena Andersson a spus că nu și-a schimbat convingerile de atunci și că nu are nevoie de religie pentru a găsi sens în viața ei, dar, cu toate acestea, se gândește să redevină membră a Bisericii deoarece consideră că activitățile acesteia sunt esențiale pentru societate și dorește să își arate sprijinul, deși, recent, guvernul condus de ea a lansat o propunere care ar face foarte dificilă înființarea de noi școli confesionale, dacă va fi pusă în practică. 

Bisericile și comunitățile religioase sunt importante pentru mulți oameni din Suedia, pentru că oferă societății un fel de comunitate, îndrumare și sprijin și „chiar cei care nu merg de obicei la biserică, merg acolo în vremuri de criză și în momentele decisive din viață”, a explicat Magdalena Andersson. 

Ea a mai spus că bisericile din Suedia formează o puternică contraforță împotriva segregării, cu „toate activitățile pe care le au pentru copii și tineri, toată muzica, activitățile ecumenice, asistența socială importantă, cafenele lingvistice și așa mai departe”. 

Astfel, bisericile contribuie și la reducerea criminalității bandelor, prin combaterea segregării – ”segregarea alimentează criminalitatea bandelor când oamenii nu se simt bineveniți în societate. Bisericile și congregațiile sunt o contraforță pentru asta. Imaginați-vă că toată lumea ar acționa așa cum fac mulți credincioși – am avea o țară mai bună” – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.