Rusia ar vrea să negocieze cu Volodimir Zelenski și să se împace cu Occidentul / Putin și armata sa ar avea nevoie de aproape 200 de ani ca să cucerească Ucraina


Rusia ar vrea să negocieze cu Volodimir Zelenski și să se împace cu Occidentul / Putin și armata sa ar avea nevoie de aproape 200 de ani ca să cucerească Ucraina

Rusia este pregătită să negocieze cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doar despre modul în care vor fi îndeplinite condițiile Moscovei pentru încheierea operațiunii militare speciale, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, potrivit rador.ro. 

Într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin pentru emisiunea „Moscova. Kremlin. Putin”, de pe canalul de televiziune „Rossia 1”, reprezentantul Kremlinului a fost întrebat despre ce ar trebui să discute Rusia cu Volodimir Zelenski, care afirmă că nu va purta niciun fel de negocieri cu Moscova. „Despre modul în care vor fi îndeplinite condițiile noastre” – a replicat Peskov. Reprezentantul Kremlinului a răspuns afirmativ la întrebarea dacă condițiile părții ruse au rămas aceleași. „Desigur. Operaţiunea este în desfăşurare şi toate obiectivele vor fi atinse”, a adăugat Peskov.

Kremlinul se aşteaptă ca relaţiile să revină la normal la un moment dat între Rusia şi Occident în pofida tensiunilor istorice existente în prezent, a mai spus Peskov, duminică, în cadrul aceleași emisiuni, potrivit agerpres.ro care citează DPA. 

„Orice confruntare se încheie cu o diminuare a tensiunilor şi fiecare situaţie de criză se încheie la masa negocierilor", a declarat Peskov pentru televiziunea rusă de stat, afirmaţii preluate de agenţia de ştiri Interfax.

„Aşa va fi şi de data aceasta". Probabil că nu se va întâmpla prea rapid, dar se va întâmpla, a declarat el în cadrul emisiunii "Moscova. Kremlin. Putin". VIDEO AICI

Declaraţia este făcută în contextul în care Rusia continuă să suporte sancţiuni occidentale fără precedent, impuse după începerea invaziei sale în Ucraina pe 24 februarie.

Dmitri Peskov a adăugat că Rusia susţine armonia internaţională bazată pe respect şi beneficii reciproce şi a acuzat SUA, fără a le numi direct, că au adoptat o abordare de tip cowboy.

Chiar şi înainte de declanşarea războiului, relaţiile dintre Rusia şi ţările occidentale erau puternic tensionate, mai notează dpa.

Conform lui Def Mon, un analist popular pe Twitter, după trei luni de război, Rusia a reușit să captureze doar 612 km pătrați din teritoriul Ucrainei din care însă Kievul recuperează aproape zilnic. Pentru asta, armata lui Vladimir Putin a trebuit să sacrifice 18.000 de soldați, 648 de tancuri și 1023 de APC-uri, mai exact, armata rusească a pierdut 29,4 soldați, 1.05 tancuri și 1.64 APC-uri pentru fiecare kilometru din teritoriul ucrainean cucerit. Fiecare soldat rusesc a „valorat” 182 de metri pătrați.

Conform unui alt calcul, Rusia mai are încă 481.063 de kilometri. Teritoriul cucerit până în prezent reprezintă 0.127% din toată supravața Ucrainei. Pentru a ajunge la 100%, Putin și armata sa ar avea nevoie de 196,5 ani.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.