DEZVĂLUIRI: Rusofilul Kulminski, acuzat de FSB-ism, și Martin Sieg, consilierul german al Maiei Sandu, au fost organizatorii întâlnirii propagandistice de la Comrat, unde toți participanții s-au reprodus în limba rusă. Kulminski i-a scris discursul Maiei Sandu, iar președinta a uitat cu totul de ”integrarea europeană” a R.Moldova


DEZVĂLUIRI: Rusofilul Kulminski, acuzat de FSB-ism, și Martin Sieg, consilierul german al Maiei Sandu, au fost organizatorii întâlnirii propagandistice de la Comrat, unde toți participanții s-au reprodus în limba rusă. Kulminski i-a scris discursul Maiei Sandu, iar președinta a uitat cu totul de ”integrarea europeană” a R.Moldova

Inna Vîrtosu – una dintre cele mai cunoscute voci ale Diasporei basarabene – dezvăluie cu nume și prenume, pe Facebook, cine au fost adevărații artizani care au regizat scandaloasa întâlnire propagandistică de la Comrat, unde toată lumea prezentă s-a reprodus în cea mai infectă rusă posibilă, iar proeuropeana Maia Sandu nu a amintit nimic despre năzuința ”integrării europene”. 

Potrivit Innei Vîrtosu, bâlciul a fost organizat de rusofilul Vladislav Kulminski (acuzat de FSB-ism – detalii AICI), totul fiind regizat cu largul concurs al lui Martin Sieg, controversatul consilier german al președintei Maia Sandu. Kulminski e autorul discursului puțin spus bizar pe care Maia Sandu l-a citit cap-coadă. 

Vă prezentăm comentariile Innei Vîrtosu: 

”Am urmărit foarte atent acea ședință cu președinta în Găgăuzia. Și am văzut cu cine a venit ea acolo. Cu Kulminschi. Exact cu cine mi s-a spus că va veni. De fapt, acea vizită a fost pregătită și organizată de Kulminschi, dar regizată de Martin Sieg, consilierul străin al președintei. 

Discursul în limba rusă, ținut la Universitatea din Comrat, tot de Kulminschi a fost scris și nu în zadar textul nu a conținut nimic despre ”statutul de candidat pentru aderarea la UE” sau ”integrarea europeană”

Cuiva i s-a parut ca MS a fost ofensată și, da, ea chiar a regretat vizita și a spus că e "o decizie proastă", dar Sieg a declarat că prezența la Comrat "a fost un câștig". Vă întrebați de ce? Exploatarea scindării moldoveni vs găgăuzi are scopul de a enerva majoritatea moldovenilor cu ajutorul minorității găgăuze, care "nu e stimată de populația majoritară". Prin aceasta se va distrage atenția de la alte probleme serioase și acțiuni care se vor petrece în Absurdistan. Pentru că situația din Găgăuzia nu e doar în Găgăuzia, ci în întreaga țară.

Ați căzut în capcana unor intriganți care vă manipulează continuu. Dezbină și stăpânește, asta e tactica aplicată și care lucrează de minune în asemenea societăți. În loc să găsească soluții la problemele care deranjează întreaga țară, acești intriganți dezbină și mai tare societatea. 

Ce a zis Sieg? Prin "atacurile găgăuzilor trebuie de obținut susținerea moldovenilor/românilor majoritari". Pe aceste manevre au primit indicație să mobilizeze majoritatea populației "pentru susținerea președintei noastre, Maia Sandu, care a avut curajul să meargă la Comrat să ne apere poziția noastră în fața pro rușilor de acolo"

Cum era de asteptat, astfel de mesaje au fost transmise pe rețele sociale, forumuri și în presă.

După acea vizită a fost o ședință la Președinție. Totuși această aventură nu a placut MS și ea a insistat ca următoarele vizite să fie doar în locuri și spații controlate. Așa e, au ajuns să se teamă de propriul popor. Pentru că lumea nu poate fi hrănită cu gogoși la infinit. Dar ce mă deranjează pe mine e faptul că acești consilieri străini au venit aici să își facă jocurile. Am ajuns iar să fim guvernați de străini. Și nu sunt niște consilieri trimiși de UE sau un stat aparte (ca un ajutor), ci sunt consilieri trimiși de anumiți oameni cu ambiții de a domina lumea. (…)

Nu vă lăsați manipulați de trucuri ieftine nici din partea guvernării, dar nici din partea unor indivizi, ca de exemplu Platon, care vor încerca să capitalizeze pe nemulțumire.

E urât să vezi că țara a căzut pradă unor clanuri care se luptă doar pentru putere de 31 de ani și care sub false lozinci pro-europene sau pro-ruse, pentru a ține populația sub control, o dezbină la maximum. În contextul în care locuiți pe același teritoriu, cred că se poate de găsit numitor comun pentru bunăstarea comună. Sunt state care au peste 50 de minorități, însă atunci când vine vorba de probleme ce afectează întreaga societate sau apare un dușman comun din exterior, se mobilizează și muncesc împreună.

Ceea e ce trebuie să știți, e să nu vă fie rușine să cereți de la cei care vă guvernează ceea ce au promis când v-au cerșit voturile”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.