Lovitură nimicitoare pentru Kirill și Putin: Biserica Letoniei își rupe complet toate legăturile cu ”biserica” FSB-istă a Rusiei, care incită la genocid și practică terorismul islamic. La fel trebuie să se întâmple și în R.Moldova!


Lovitură nimicitoare pentru Kirill și Putin: Biserica Letoniei își rupe complet toate legăturile cu ”biserica” FSB-istă a Rusiei, care incită la genocid și practică terorismul islamic. La fel trebuie să se întâmple și în R.Moldova!

Președintele Letoniei, Egils Levits, a prezentat, luni, un proiect de lege prin care Biserica Ortodoxă letonă se pregătește să rupă complet toate legăturile cu Patriarhia FSB-istă a Rusiei, relatează agenția EFE. 

După pierderea Bisericii Ucrainei, decizia Letoniei reprezintă o lovitură de proporții pentru Putin, Kirill și Rusia, în condițiile în care Kremlinul minte cum respiră că i-ar reprezenta și i-ar proteja pe ortodocșii de pretutindeni în timp ce îi măcelărește pe creștinii ortodocși din Ucraina, deseori recurgând la ajutorul unor degenerați islamici sirieni sau ceceni. De altfel, ”biserica” FSB-istă Rusă nu are nimic în comun cu Ortodoxia, terorismul lui Kirill fiind asemănător terorismului islamic. Ortodoxia autentică NU incită la genocid și nici NU ”binecuvântează” arme de ucidere în masă. 

Atragem din nou atenție că drumul ales de Bisericile din Ucraina și Letonia ar trebui urmat degrabă și în R.Moldova.

„Prin acest amendament legislativ, Statul leton va recunoaşte că Biserica ortodoxă a Letoniei este complet independentă (autocefală). Ea nu depinde de nicio autoritate în afara Letoniei. Când legea va intra în vigoare, va fi eliminată orice influenţă sau putere a patriarhului Moscovei (Kirill) asupra Bisericii noastre ortodoxe”, a declarat preşedintele leton, adăugând că propunerea sa legislativă va fi dezbătută de parlament în procedură de urgenţă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.