Rusia, amicale cu Lumea a Treia a fotbalului mondial: Iranul și Kârgâzstanul, singurele echipe dispuse, deocamdată, să joace cu naționala lui Putin


Rusia, amicale cu Lumea a Treia a fotbalului mondial: Iranul și Kârgâzstanul, singurele echipe dispuse, deocamdată, să joace cu naționala lui Putin

Naționala de fotbal a Rusiei va juca un meci amical cu naționala Kârgâzstanului la Bishkek, în septembrie, iar un meci cu Iranul este planificat pentru luna noiembrie. Acestea vor fi primele meciuri ale echipei naționale după începerea războiului din Ucraina.

După cum se anunță pe site-ul oficial al Uniunii Ruse de Fotbal (RFU), meciul cu Kârgâzstan va avea loc pe 24 septembrie la Bishkek pe stadionul Dolon Omurzakov. Întâlnirea cu Iranul va avea loc în deplasare, de această dată, în noiembrie, locul și ora exactă a jocului urmând a fi anunțate ulterior. RFU negociază organizarea celui de-al treilea meci de toamnă, variantele fiind, potrivit surselor din forul fotbalistic național al Rusiei, China, Coreea de Nord, Uganda și Vietnam.

În martie, din cauza invaziei Ucrainei, Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a interzis echipei naționale să participe la competiții internaționale. Echipa națională a fost suspendată de la jocurile oficiale, acest lucru nu se aplică meciurilor amicale. Cu toate acestea, astfel de meciuri ar putea fi în curând interzise. Acest lucru se va întâmpla dacă Rusia este exclusă din FIFA. Perspectiva devine din ce în ce mai reală. Acum, în Rusia, se discută ideea integrării cluburilor din Crimeea în competițiile de fotbal rusești. Asociațiile internaționale de fotbal au interzis o astfel de decizie.

Cluburile de fotbal din Rusia, după începutul războiului, au fost suspendate de la participarea la competițiile europene. În aceste condiții, jucătorii străini care joacă în echipele rusești au avut voie să-și suspende unilateral contractele și să joace pentru alte echipe până în vara anului 2023.

Naționala Rusiei este condusă de antrenorul Valery Karpin. Potrivit presei din Rusia, acesta câștigă aproximativ 700 de mii de euro pe an. Karpin a anunțat meciurile viitoare ale selecționatei pe care o antrenează ca o adevărată performanță : „Toată lumea înțelege care este situația acum. Este ceea ce este. Faptul că putem juca cu Kârgâzstan și Iran este deja un succes. Nu ai de ales acum.” 

Ultima partidă disputată, în luna martie, de către naționala mare a Rusiei, a fost în compania echipei de tineret, după care jucătorii selecționați în mod obișnuit nu au mai fost convocați la lot. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.