Un oficial german admite într-o vizită la Varșovia că Berlinul a aplicat politici energetice greșite


Un oficial german admite într-o vizită la Varșovia că Berlinul a aplicat politici energetice greșite

Nord Stream 1 și Nord Stream 2 nu au fost căile pe care ar fi trebuit să le urmăm în politica energetică germană, a declarat miercuri președintele Bundesrat-ului german, Bodo Ramelow, pe parcursul unei vizite la Varșovia.

Bodo Ramelow, care s-a întâlnit cu prilejul acestei vizite cu președintele Senatului Poloniei, Tomasz Grodzki, a ținut să menționeze că a avertizat de la bun început că Nord Stream 1 și Nord Stream 2, conductele de gaze naturale care circulă din Rusia către Germania, nu reprezintă căile corecte de urmat în ceea ce privește politica energetică germană.

"De multe ori Polonia ne-a avertizat despre ce s-ar putea întâmpla", a spus acesta, comentând pe tema relațiilor Germaniei cu președintele rus Vladimir Putin.

"Privind astăzi în urmă, se poate observa că această agresiune rusă a fost îndreptată asupra tuturor vecinilor săi", a adăugat Ramelow.

El a mai recunoscut că uneori a fost necesar să observăm lucrurile nu doar din perspectiva Bruxelles-ului, ci din perspectiva unor țări precum Polonia, Bulgaria, R. Moldova și Țările Baltice pentru a vedea ce se întâmplă. (sursa: The First News)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.