Profilul psihologic al dictatorului de la Kremlin. Daniel Uncu face analiza momentului: Putin este "prea periculos pentru a fi membru al rasei umane"


Profilul psihologic al dictatorului de la Kremlin. Daniel Uncu face analiza momentului: Putin este "prea periculos pentru a fi membru al rasei umane"

În contextul în care a fost anunțată oficial mobilizarea în Rusia pentru războiul contra Ucrainei, consultantul politic Daniel Uncu, membru al partidului conservator Alternativa Dreaptă, face o paralelă între dictatorul nazist Adolf Hitler și dictatorul de la Kremlin Vladimir Putin, invocând în acest sens studiul "Hitler: Diagnosis of a Destructive Prophet", scris de psihiatrul Frederick Redlich. 

Făcând referire la acest studiu, Daniel Uncu atrage atenția că Vladimir Putin este "paranoic din punct de vedere politic", "înțelege perfect că dacă pierde războiul, pierde tot" și consideră că "decât să piardă el totul, mai bine să piară toți".

Astfel, Uncu scoate în relief o concluzie pe care psihiatrul Redich a avut-o în cazul lui Hitler și care se potrivește inclusiv în privința lui Putin. Concret, dictatorul de la Kremlin este "prea periculos pentru a fi membru al rasei umane".

"Nu sunt psihiatru. Nici psiholog, măcar.

Dar, discursul lui Putin din această dimineață, în care a anunțat 'mobilizare parțială', mi-a sugerat, pe de o parte, o certă stare de derapaj cognitiv, de decuplare de la realitatea obiectivă și, pe de altă parte, o frică robustă a vorbitorului (și, extrem de transparentă!) de o posibilă înfrângere, pe fondul contraofensivei ucrainene. Această din urmă angoasă mă face să cred, fără să greșesc prea mult, că l-a făcut pe fostul kgb-ist să amenințe Lumea cu un posibil război nuclear și să decreteze mobilizarea rezerviștilor. Putin înțelege perfect că dacă pierde războiul, pierde tot...! Și, decât să piardă totul, mai bine să 'piară toți', ne sugerează explicit ieșirea de astăzi a liderului de la Kremlin.  

Nu pot afirma din perspectivă medicală, neavând nicio expertiză în domeniu, repet, că Putin este un tip antisocial sau că este isteric la limită sau că suferă de schizofrenie paranoidă. Mai degrabă, așa cum arăta la finele anilor '80 ai secolului XX un studiu de tip 'patografie' a lui Hitler - 'Hitler: Diagnosis of a Destructive Prophet', - studiu care poate fi luat drept cadru de referință analitică, liderul de la Kremlin este 'paranoic din punct de vedere politic'!  

Ca și Hitler, Putin pare că își controlează pe deplin acțiunile și, tocmai de aceea, individul tinde să devină pe zi ce trece, exact ceea ce afirma dr. Redlich despre Adolf Hitler: 'prea periculos pentru a fi membru al rasei umane'.

Sunt absolut sigur că vom avea parte de studii ale vieții și caracterului acestui nostalgic bolșevic dictator, așa cum sunt ele influențate de boală - după definiția dată 'patografie' de către dr. Frederick 'Fritz' Carl Redlich.

În ceea ce-l privește pe Hitler, Redlich constata că mare parte a comportamentului său ar fi putut fi privită ca un simptom al unei tulburări mintale certe, dar cea mai mare parte a personalității sale a funcționat mai mult decât adecvat. Hitler, adaugă autorul, 'știa ce face și a ales să facă asta cu mândrie și entuziasm'. De aceea a și subliniat psihiatrul austriac, aclimatizat în Statele Unite, că liderul nazist a fost un individ mult prea periculos pentru a putea să facă parte din rasa umană.

Întrebarea este, ce faci cu un asemenea tip, derapat prin periculozitate, de la însăși apartenența sa la Umanitate...!?", scrie Daniel Uncu pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.