Novaya Gazeta atrage atenția că Putin vrea să mobilizeze un număr mult mai mare de rezerviști decât cel anunțat oficial de Șoigu


Novaya Gazeta atrage atenția că Putin vrea să mobilizeze un număr mult mai mare de rezerviști decât cel anunțat oficial de Șoigu

Alineatul 7 din decretul lui Vladimir Putin prin care a fost instituită mobilizarea parțială în toată Rusia, pasaj ce a fost clasificat, permite Ministerului rus al Apărării să convoace un milion de oameni pentru războiul contra Ucrainei, informează Novaya Gazeta EU, care citează o sursă din administrația prezidențială. 

Presat de jurnaliști, secretarul de presă al președintelui Putin, ne referim la Dmitri Peskov, a spus că articolul clasificat este legat de numărul de rezerviști care ar putea fi chemați pentru serviciul militar.

Sursa subliniază că la început s-a discutat despre clasificarea integrală a decretului, dar într-un final s-a decis clasificarea alineatului 7, care dezvăluie de fapt câți ruși ar putea fi mobilizați.

"Numărul a fost corectat de mai multe ori și, în final, s-a stabilit un milion", a susținut sursa.

Reiterăm că Vladimir Putin a semnat pe 21 septembrie un decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Potrivit dictatorului de la Kremlin, decretul se aplică rezerviștilor militari, în primul rând celor care au servit în rândurile forțelor armate și au dobândit o experiență relevantă. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi convocați în cadrul mobilizării parțiale. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.