Kuliokarul Dodon e tot mai aproape de Penitenciarul nr. 13


Kuliokarul Dodon e tot mai aproape de Penitenciarul nr. 13

”Odiseea” faimosului dosar al kuliokarului Dodon a ajuns pe ultima sută de metri, după ce astăzi, 6 octombrie 2022, Procuratura Anticorupție a depus dosarul cu pricina la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Retrospectiv, dosarul a trecut prin 7 ședințe la Judecătoria Ciocana (toate fiind ignorate sfidător și cu bună știință de Dodon!), 3 - la Curtea de Apel Chișinău și, în sfârșit, a ajuns la CSJ.

Igor Dodon ar fi trebuit demult să fie deferit instanței de judecată, dar a intervenit personal procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo, misiunea principala a căruia a fost blocarea oricăror investigații și protejarea cu orice preț a lui Igor Dodon și a PSRM, evident aceasta făcându-se la indicația Kremlinului. 

Redeschiderea dosarului a fost posibilă doar după ce am câștigat, în luna mai curent, procesul la Curtea de Apel Chișinău, astfel creându-se condițiile legale ca procurorul general interimar Dumitru Roibu să dispună repunerea acestuia pe rol.

Prin gestionarea echidistantă a dosarului lui Dodon de catre tânărul procuror Petru Iarmaliuc s-a demonstrat că în Procuratura Anticorupție (PA) sunt și specialiști cu verticalitate profesională, pentru care unica "religie" este legea și nicidecum proverbiala și nociva influență politică, de factură mai veche sau mai nouă. Ar fi bine ca cei de la CSJ să examineze într-un termen cât mai restrâns dosarul lui Igor Dodon, precum a făcut-o și PA. Kuliokarul trebuie să-și ocupe locul binemeritat la răcoare. 

Penitenciarul nr. 13 de-mu-u-u-u-lt timp îl așteaptă! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.