Părinții unor liceeni din Moscova au trăit o spaimă zdravănă aflând că le-au fost duși copiii în tabere militare, în toiul mobilizării. Care e explicația autorităților ruse


  • ACP
  • Oct 6, 2022 18:57
  • 1282
Părinții unor liceeni din Moscova au trăit o spaimă zdravănă aflând că le-au fost duși copiii în tabere militare, în toiul mobilizării. Care e explicația autorităților ruse

Părinții unor liceenii din Moscova au avut parte de o spaimă teribilă săptămâna aceasta, după ce au aflat că le-au fost luați copiii și trimiși în tabere militare. 

Nastya, o elevă de la liceul Vorobyovy Gory a spus pentru publicația Novye Izvestia: "Dintre cunoscuții mei, vreo 8-10 băieți au fost luați, printre ei fiind și prietenul meu din clasa a X-a.".

"Informațiile care vin de la de la băieți sunt ciudate: unii spun că vor fi duși mai târziu de la Tuchkovo altundeva, iar toate acestea vor dura cel puțin 3 săptămâni", a mai spus ea. 

Mama unui băiat, Elena K., a confirmat și ea această informație: "De luni băieții clasei a X-a au fost duși la pregătire militară, iar părinților nu li s-a explicat nimic cu adevărat și suntem foarte îngrijorați".

Jurnaliștii de la Novye Izvestia au încercat să ia legătura cu liceul, dar nimeni din administrația instituției de învățământ nu a fost de găsit telefonic, la telefonul directorului răspunzând doar robotul care a spus că toate contactele cu școala se pot face numai prin Ministerul Educației.  

Departamentul de Educație din Moscova le-a răspuns jurnaliștilor explicându-le că "taberele de pregătire sunt obligatorii pentru băieții de clasa a X-a și studenții din anul II".

Cu băieții luați în taberele de pregătire militară s-a putut vorbi abia după ora 16, până la acel moment ei având telefoanele închise. Unul dintre băieți, Igor, a spus: "Suntem acum în zona Tuchkovo la cantonament, totul este în regulă la noi, vineri ne-au promis că ne vor aduce înapoi acasă. Ne hrănesc bine, ne învață să tragem cu armele și alte sarcini militare. Totul e bine!".

Alt elev, Kostya, a spus că "urmează să ne aducă acasă vineri, mâncarea aici este bună, nu vreau să dau mai multe informații".

Un ofițer superior de la Ministerului Afacerilor Interne, Alexander Mikhailov, a spus pentru Novye Izvestia că "asta se întâmplă în fiecare an, dar acum birourile militare de evidență și înrolare au compromis atât de mult situația cu mobilizarea, încât oamenii se sperie de orice".

"Într-adevăr, îi mobilizează pe toți la rând, și pe cine este nevoie și pe cine nu... Se aduc somații unor persoane care nu sunt capabile să tragă cu arma sau să facă de gardă. Și toate astea de ce? Pentru că în birourile militare de înregistrare și înrolare... îi iau pe toți la rând: atât pe cei bolnavi, cât și pe cei care nu sunt apți de luptă", a mai spus Mikhailov.  

În tot acest haos e de înțeles groaza părinților liceenilor, care s-ar putea trezi că le sunt luați copiii și aruncați pe front drept carne de tun de o armată care nu pune absolut niciun preț pe viața propriilor militari. Și câtă vreme Rusia va fi condusă de personaje ca Putin, care continuă o tradiție a cruzimii față de propriul popor începută încă dinainte Ivan cel Groaznic și confirmată din plin de Lenin și Stalin, puțini ruși se vor putea simți în siguranță în propria țară. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.