Rusofilul și românofobul Ivan Ceban anunță că îl vor ridica MASCAȚII! Delirul primarului urmează punctajele FSB-GRU. Care sunt obiectivele din spatele acestui mesaj


Rusofilul și românofobul Ivan Ceban anunță că îl vor ridica MASCAȚII! Delirul primarului urmează punctajele FSB-GRU. Care sunt obiectivele din spatele acestui mesaj

După recentele atacuri lansate de propagandiștii ruși de la platforma War Gonzo (detalii AICI) și după diversiunea la fel de recentă împroșcată de prankerii ruși (detalii AICI), FSB și GRU i-au învârtit cheița lui Ivan Ceban, primarul dezastruos și rusofil al Chișinăului, asmuțindu-l împotriva Maiei Sandu. 

Mai exact, ca orice personaj reprobabil care se știe cu musca pe căciulă, Ceban se văicărește, pe Facebook, că Maia Sandu și PAS s-ar pregăti să-i trimită mascații pe cap.

Nu este pentru prima oară când românofobul Ceban iese pe interval cu astfel de tiribombe. A făcut-o cot la cot cu Natașa Morari, când agenta FSB (țiitoare a infractorului Veaceslav Slava, și el aflat în siajul serviciilor secrete rusești) a acuzat puterea de la Chișinău că i-ar fi trimis SIS-ul pe cap. Atunci și acum, scopul acestor acuzații împroșcate fără nici cea mai infimă probă este acela de a sugera că actuala guvernare ar face abuzuri ca pe vremea lui Dodon, Plahotniuc și Voronin. Ceea ce este o minciună.    

Iată un pasaj din delirul lui Ceban: 

”Mă aștept din partea lor (se referă la cei din PAS – n. red.) la un mix de murdării și cunosc că pregătesc în laboratoare diverse campanii de denigrare a mea și a colegilor mei. 

Nu exclud ca în rezultatul la tot felul de investigații la comandă pe intern și extern, dar și a minciunilor tirajate, își propun trimiterea mascaților pentru show-uri. 

Despre asta mă avertizează tot mai mulți oameni, inclusiv din interiorul celor de la conducere”

Mai mult, deși e pupat în dos de numeroasele televiziuni rusești, Ivan Ceban se plânge că e boicotat de presa pro-europeană și independentă. În evidentă tradiție putinistoidă, el se consideră ”victima” unei conspirații transfrontaliere: 

”Mecanismele de manipulare sunt sursele media.

Realitatea transmisă de ei prin intermediul televizoarelor este una de laudă la adresa lor și de denigrare a mea personală. Ați observat cum la fiecare reprezentant Pas când iese cu orice fel de prostii, toată presa în hor îi distribuie și le face publicitate?

În ultima perioadă se apelează la media internațională pentru că oamenii pierd încrederea în cei prezenți aici, ca mai apoi calomniile tirajate din afară să fie aduse pe tavă oamenilor prin intermediul trolilor, analiștilor și tot felul de publicații in lanț”.

Dovadă că urmează pas cu pas punctajul servit de serviciile secrete rusești, Ceban reîncălzește exact același borș de sfeclă ca prankerii ruși care au atacat-o recent pe Maia Sandu, întrucât Moscova vrea ca acest subiect să fie pe agenda publică în R.Moldova. 

Circul propagandistic făcut de Ceban merge în paralel cu așa-zisul ”protest” regizat de infractorul Ilan Șor, FSB și GRU în centrul Chișinăului, făcând parte din fix aceeași partitură kremlinologică. De altfel, Ceban susține cu frenezie această diversiune rusească (detalii AICI), al cărei scop este deturnarea R.Moldova de la parcursul european și destabilizarea ei, în contextul războiului rusesc din Ucraina.   

Amintim că Ivan Ceban este un românofob notoriu. Împreună cu Dodon, primarul Ceban a fost cel care s-a asigurat că ajutorul necondiționat trimis de România în conjunctura pandemiei Covid a ajuns sub podul de la Telecentru, într-o periferie sordidă. 

Consiliat de FSB-GRU, pe fundalul prăbușirii lui Dodon, Ceban s-a recosmetizat în galop, mai nou ajungând să pozeze în mare ”român”, închipuiți-vă. Apoi a început să vină în România, la cerșit de bani și imagine, reușind să prostească o serie de primari PSD, care i-au dat bani publici. Și-a lansat chiar și un partiduleț cică ”pro-european”, care nu este altceva decât o grupare de buzunar a așa-zisului Departament Moldova de la Kremlin. Scopul apariției acestui rebut politic este o tentativă de a rupe din electoratul pro-european, asigurându-se astfel că majoritatea și puterea vor ajunge în mâinile pro-rușilor. 

Avertizăm din nou că Ivan Cevan este unul dintre principalii pioni politici ai Rusiei din R.Moldova. Având în vedere jocul perfid la care se pretează, considerăm că ar trebui să i se interzică accesul pe teritoriul României pe o perioadă nedeterminată, exact ca în cazul agentului FSB-ist Iurie Roșca, coordonatorul Sputnik.md.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.