Incorigibilul Igor Dodon, laude grețoase pentru criminalul Putin cu prilejul zilei de naștere. Dodon trebuie băgat la Penitenciarul 13, întrucât arestul la domiciliu e o măsură mult prea blândă pentru un șef de grupare criminală organizată


Incorigibilul Igor Dodon, laude grețoase pentru criminalul Putin cu prilejul zilei de naștere. Dodon trebuie băgat la Penitenciarul 13, întrucât arestul la domiciliu e o măsură mult prea blândă pentru un șef de grupare criminală organizată

Plasat în arest la domiciliu și trimis în judecată în dosarul ”Energocom”, fiind acuzat că a prejudiciat R.Moldova cu peste 123 milioane lei doar în perioada 2008-2009 (detalii AICI), fostul președinte rusofil și românofob Igor Dodon se face remarcat, pe Facebook, prin osanalele grețoase pe care i le dedică criminalului în masă Vladimir Putin, cu prilejul împlinirii a 70 de ani.

E inutil să mai amintim că R.Moldova are de ani de zile și o lege care prevede sancțiuni pentru propaganda rusească, însă Dodon a câștigat în trecut prezidențialele fluturând o fotografie ce-l înfățișa în compania lui Vladimir Putin (banii pompați în campania electorală fiind tot de provenineță rusească). De asemenea, avertizăm că menținerea lui Dodon în arest la domiciliu este o măsură mult prea blândă pentru un șef de grupare criminală organizată, locul lui fiind la Penitenciarul 13. 

Pupinfundismul grosier al lui Dodon arată că el se așteaptă ca Rusia să-l salveze de pușcărie, pentru numeroasele servicii pe care le-a făcut în trecut Moscovei. S-ar putea să se înșele, întrucât Rusia crede doar în eficiența sclavilor ei, iar Dodon (perdant în toate alegerile, prăbușit în toate sondajele și ajuns la tribunal) nu mai este eficient. Noii dodoni ai Rusiei sunt Ivan Ceban, care pozează în ”proeuropean”, și Ilan Șor, infractor condamnat și fugar care organizează, via FSB-GRU, așa-zisul ”protest” din centrul Chișinăului.  

Rușinoasele și dezgustătoarele ode au fost taxate de internauți. Basarabeanca Dana Avramioti i-a comentat lui Dodon: ”Vorbește Dodon și mi-i Rușine mie! Doamne mulțumesc că nu ați rămas președinte, că stăteam toți în rând la linsul fundurilor ruse”

Iată în ce grad de abjecție băltește Igor Dodon, dacă e în stare să scrie asemenea osanale dedicate criminalului în masă Putin: 

”Președintele Federației Ruse Vladimir Vladimirovici Putin își sărbătorește astăzi aniversarea. Îl felicit cu respect și sincere pentru această dată glorioasă și îi doresc multă sănătate, longevitate și prosperitate.

Vladimir Vladimirovici este un om de stat remarcabil care a câștigat încredere și înaltă autoritate internațională, inclusiv cetățenii țării noastre, după cum dovedește numeroase sondaje de opinie publică. Poporul moldovean prețuiește prietenia cu Rusia, onorează tradițiile și valorile noastre comune. Sunt convins că, în ciuda obstacolelor interne și externe existente, Moldova și Rusia vor depune mereu eforturi pentru o cooperare diversă și parteneriat strategic.

În aceste momente grele, îți doresc, dragă Vladimir Vladimirovici, și întregului popor rus frățesc putere, tărie și credință”.

P.S. Reiterăm faptul că numitul Igor Dodon ar trebui să zacă într-un penitenciar, ca majoritatea infractorilor de drept comun, nu în arest la domiciliu, de unde poate influența numeroasele spețe penale în care e cercetat.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.