În timp ce Rusia săvârșește genocid în Ucraina, PSD îl îndoapă cu bani publici pe rusofilul și românofobul Ivan Ceban, cel mai important pion politic al Rusiei din R.Moldova. Rusofilii de la PSD Buzău, fieful lui Marcel Ciolacu


În timp ce Rusia săvârșește genocid în Ucraina, PSD îl îndoapă cu bani publici pe rusofilul și românofobul Ivan Ceban, cel mai important pion politic al Rusiei din R.Moldova. Rusofilii de la PSD Buzău, fieful lui Marcel Ciolacu

În timp ce Rusia săvârșește genocid în Ucraina vecină, încercând să atragă R.Moldova în războiul de lângă, iată că PSD pompează sume consistente de bani publici în buzunarele unui important pion politic al Moscovei din R.Moldova. Este vorba de rusofilul, românofobul și socialistul Ivan Ceban, primar dezastruos al Chișinăului, personaj consiliat de FSB/GRU, așa cum o dovedesc fotografiile din timpul trecutelor campanii electorale, când s-a afișat la balcoane sau aiurea cu ”experții electorali” trimiși de Kremlin pentru a ajuta PSRM. 

În primăvară, Podul.ro a avertizat (detalii AICI) că organizația PSD Buzău – adică chiar fieful lui Marcel Ciolacu, șeful partidului – îi oferă lui Ceban finanțări semnificative, fapt ce ridică numeroase probleme. De ce îl ajută PSD cu banii contribuabililor români pe un agent al Rusiei, care e trimis de FSB și de GRU la cerșit în România, în cadrul unei operațiuni de primenire a imaginii? Întrebarea e cât se poate de legitimă. 

Ceban folosește banii și imaginea în lupta cu pro-europenii și cu unioniștii, pentru a-și păstra jilțul de primar al Chișinăului, o funcție importantă care va da semnalul la viitoarele alegeri locale. 

Cu toate acestea, iată că, sâmbătă, președintele Consiliului Județean Buzău – PSD-istul Petre Emanoil Neagu – s-a deplasat la Chișinău, împreună cu o gașcă de consilieri, și a semnat diverse proiecte cu Ivan Ceban, omul Rusiei, pe care le vor plăti contribuabilii români. 

”În total pentru cele 3 proiecte Consiliul Județean Buzău ne-a oferit 8 milioane de lei moldovenești”, a anunțat Ceban.  

Evident, pro-rusul s-a lăudat pe Facebook cu această victorie, în timp ce Petre Emanoil Neagu a tăcut mâlc, nemarcând acțiunea prin nimic. Oare de ce? Poate fiindcă este foarte conștient de ceea ce face, mai cu seamă că, din primăvară și până în prezent, i s-a atras atenția pe diverse canale să nu mai dea bani acestui pion toxic păpușat de Rusia. 

(Petre Emanoil Neagu și Ivan Ceban / sursa Facebook Ceban)

Avertizăm că numitul Petre Emanoil Neagu ar trebui luat la întrebări de serviciile secrete și de instituțiile abilitate, întrucât nu-i de ici, de colo, să arunce cu bani publici românești în buzunarele celui mai galonat pion politic al Moscovei din R.Moldova. Să nu uităm că Ivan Ceban este unul dintre susținătorii așa-zisului ”protest” pe care infractorul fugar Ilan Șor, FSB și GRU îl regizează zilele acestea în centrul Chișinăului, cu scopul de a destabiliza R.Moldova și de a o deturna de la direcția pro-europeană. 

Consultantul politic Cristian Hrițuc a explicat situația, pe Facebook, încă din primăvară, când baronul PSD-ist și-a dezvăluit intențiile: 

”PSD-ul tot spre Moscova trage.Reflexele se schimbă greu, mai ales când vorbim de baronii locali, precum șeful CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Consiliul Județean Buzău a adoptat în ședința de joi două hotărâri prin care direcționează 400.000 de euro și 400.000 de lei în proiecte pentru Primăria Chișinău.

Neagu a fost cel care i-a facilitat lui Ceban întâlnirea cu CiolacuBietul Ciolacu care habar nu are de ce e în Republica Moldova n-a mai pus poze pe fb de la întâlnirea cu Ceban, speriat și tras de mânecă, probabil, de unii și de alții. 

Dacă liberalii și usr-iștii au înțeles cine e Ceban și nu îi mai oferă sprijin, psd-iștii o joacă așa cum știu ei, din când în când și cu Estul”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.