Kuliokarul Dodon, tot mai aproape de Penitenciarul nr. 13! Curtea Supremă de Justiție va examina Dosarul ”Kuliok” în ședința din 17 octombrie. Haideți și cu dosarele privind trădarea de patrie, îmbogățirea ilicită și finanțarea PSRM cu bani rusești via Bahamas


Kuliokarul Dodon, tot mai aproape de Penitenciarul nr. 13! Curtea Supremă de Justiție va examina Dosarul ”Kuliok” în ședința din 17 octombrie. Haideți și cu dosarele privind trădarea de patrie, îmbogățirea ilicită și finanțarea PSRM cu bani rusești via Bahamas

În sfârșit, Dosarul Kuliok – pornit de la dovezile video care probează că rusofilul Igor Dodon a primit șpagă o sacoșă cu bani de la oligarhul Vladimir Plahotniuc – va fi examinat de Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în ședința programată pentru ziua de 17 octombrie. Potrivit procurorilor, șpaga s-a ridicat la cuantumul de 1 milion de dolari. 

Plasat în arest la domiciliu, deși ar fi trebuit să fie băgat la Penitenciarul nr. 13, alături de ceilalți infractori de drept comun, pentru uriașele prejudicii financiare aduse R.Moldova și cetățenilor acesteia, dar și pentru trădare de patrie la ordinul Rusiei, Igor Dodon a găsit de cuviință să-i înalțe osanale duhnitoare criminalului în masă Vladimir Putin, cu prilejul zilei de naștere a acestuia (detalii AICI). Gestul lui Dodon arată atât disperarea acestuia cât și convingerea că Rusia l-ar putea scăpa de pușcărie. 

Fost deputat și fost ambasador al R.Moldova la București, diplomatul Iurie Reniță solicită Procuraturii Anticorupție, într-o postare pe Facebook, să pună pe tapet și celelalte dosare cu implicarea învinuitului Dodon – cele de îmbogățire ilicită, trădare de patrie și acceptarea finanțării PSRM de către o organizație criminală (Dosarul ”Bahamas”, ale cărei implicații ajung la zeci de lideri ai PSRM).

Podul.ro vă prezintă în integralitate explicațiile lui Iurie Reniță: 

”Kuliokarul Dodon este ‹invitat› la CSJ. Depus cu câteva zile în urmă de Procuratura Anticorupție (PA) la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), dosarul de corupere pasivă (faimoasa sacoșă neagră cu calendarul 2019/kuliokul 2019), avându-l ca beneficiar principal pe Igor Dodon și PSRM, în complicitate cu Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, urmează a fi examinat în prima ședință pe 17 octombrie curent.

Trebuie să recunoaștem că CSJ a reacționat cu promptitudine, în speranța că și o decizie finală pe acest caz să fie adoptată cât mai curând posibil.

Așteptăm în continuare ca PA să depună și celelate dosare cu implicarea învinuitului Igor Dodon – cele de îmbogățire ilicită, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală (Bahamas).

Corupții și penalii (mai vechi și mai noi) sunt demult așteptați la Penitenciarul nr. 13!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.