În sfârșit, Poliția a ridicat corturile amplasate de ”protestatarii” plătiți de infractorul rusofil Ilan Șor! ”Protestul” e organizat de FSB-GRU și reprezintă un atentat la securitatea națională a R.Moldova


În sfârșit, Poliția a ridicat corturile amplasate de ”protestatarii” plătiți de infractorul rusofil Ilan Șor! ”Protestul” e organizat de FSB-GRU și reprezintă un atentat la securitatea națională a R.Moldova

În sfârșit, după săptămâni de ezitări și de jocuri de glezne, Poliția a dezansamblat, în cursul nopții trecute, corturile așa-zișilor ”protestatari” plătiți de Ilan Șor la ordinul FSB-GRU cu scopul de a deturna și destabiliza R.Moldova în contextul războiului rusesc genocidar din Ucraina vecină. 

Această acțiune este salutară și ar fi trebuit să fie pusă în practică de mai mult timp, fără nici cea mai mică ezitare. Diversiunea FSB-GRU este un atentat la siguranța națională a R.Moldova, așa-zișii ”protestatari” săvârșind numeroase infracțiuni, de câteva ori tensiunile degenerând în violențe cu o agendă subversivă.

Amintim că, din postura de infractor condamnat fugar, rusofilul Ilan Șor stă la căldurică în Israel, unde se lăfăiește cu banii publici furați din R.Moldova, având totodată nesimțirea de a-i îndemna pe basarabeni să doarmă în corturi amplasate pe carosabil. Totul la comanda Moscovei, care a generat criza energetică și care vrea acum ca oamenii să protesteze împotriva efectelor pe care chiar rușii le-au cauzat, ceea ce este de-a dreptul halucinant.    

Potrivit Deschide.md, Poliția a anunțat că a înregistrat mai multe încălcări ale legii în cadrul desfășurării ”protestului” organizat de Partidul „ȘOR” în centrul capitalei. Potrivit unui comunicat al IGP, organizatorii diversiunii au încălcat intenționat cerințele stabilite anterior în cadrul ședinței comune dintre ei, Primăria Chișinăului și Poliție.

Astfel, oamenii legii au înregistrat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind admise în mulțime persoane sub influența alcoolului, cu un comportament dubios și cu obiecte periculoase la ei, precum cuțite, foarfece chirurgicale și bâte.

Prin toate aceste acțiuni s-a urmărit instigarea la dezordine și periclitarea securității publice, fără a ține cont că în Piața Marii Adunări Naționale erau preconizate și alte evenimente, inclusiv cu participarea copiilor.

„Aceste acțiuni au fost ghidate de către organizatorii care au recurs la discursuri de ură, nu s-au conformat cerințelor, au admis acțiuni protestatare contrar regulilor stabilite anterior și care ar fi putut duce la escaladare și pericol pentru cetățeni. Aceștia au manifestat o lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine; au îndemnat protestatarii la nesubordonare și la schimbarea locației, inclusiv prin altercații”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Oamenii legii au atenționat organizatorii protestului că poartă răspunderea pentru acțiunile ilegale, inclusiv pentru blocarea traficului rutier.

„În continuare, îndemnăm toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Ca urmare, Poliția a dispus ridicarea corturilor instalate pe partea carosabilă, dar și celor din fața Administrației Prezidențiale și Parlamentului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.